iPhone'dan Note 9'a geçilir mi?

Yorumlarınız için teşekkürler. Yeni iPhone modellerini beklemeyi düşünüyorum ama dediğiniz gibi fiyatlar malum. 15.000 veya 9.000 gibi fiyatlar bir telefona vermeyi düşünmüyorum hatta 6.500 tl bile fazla olsa da alacağım yeni telefonu çok uzun bir süre kullanacağım. Bu yüzden iPhone X kafamı çeldi. Uzun kullanımda Samsung Note 9'un android kullanması nedeniyle çok gitmeyeceğini, güncelleme desteğini keseceğini biliyorum en büyük korkumda bu. Ama s pen çok hoşuma gidiyor bu yüzden Note 9 dedim. Ayrıca Note 9'un iPhone'dan bir çok güzel özelliği var.
Ayrıca Note 9'un fiyatına zam geldiği için aceleci davranıyorum şuan hala teknosa gibi sitelerde hala 6.500 tl ama bu cevaplardan dolayı kafam iyice karıştı galiba iPhone'dan devam edeceğim.
 
Son düzenleme:
Android gibi stabil olmayan bir sistemli telefona o kadar para şahsi olarak vermem. Çevrende Android telefon kullanan varsa kullanışlılığını anlayabilirsin. Note 9 da alsan o Instagram uygulaması çökecek.

Android telefonların değerini çabuk kaybettiğini de belirtmek isterim.

Iphone X almanı öneririm. Beklersen de XS, XS Plus ve 9 modeli çıkacak. Ülkemizdeki satış fiyatı kur ve vergilerden dolayı en ucuz olan Iphone 9 bile 10 bin civarında olacak. Buna göre düşünebilirsin.

Bu yoruma katılamıyorum 5 senedir Android kullanıyorum 2-3 sene önce doğrudur, çok fazla yazılımsal sıkıntı vardı: Hor kullanımda 2 ayda bir sıfırlanması gerekiyordu cihazların. Ios cihazlar daha düşük donanım seçeneği ile daha iyi deneyim sunuyordu fakat Android 7'den sonra bu sıkıntı ortadan kalktı. Kısa bir süre Iphone kullanma şansımda oldu.2 Ay önce bir Android amiral gemisine yükselttim telefonumu ve bu görüşten kesinlikle ıraklar kesinlikle çok stabilize ayrıca yapabileceğiniz kişileştirmeler de cabası, biraz geride kalmıştım gelişmeler artık root ile yapılan işlemler bile kolayca bilgisayardan CMD üzerinden onay verilerek yapılabiliyor, telefon rootlanmıyor, garanti kapsamından çıkmıyor. Çok hızlı bir şekilde güncelleme geliyor artık Android 9 ile Project Treble sayesinde kesinlikle çok daha hızlanacak, Artık sıfırlama/format gibi sorunlar üzgünüm ama böyle şeyler yok artık bu devir kapandı. Ki fiyatlarda da bayağı uçurum var apple cihazlarla kıyaslayınca.
Ha biraz da Androidi eleştirelim hala gelişmesi gereken yönleri var bunlardan birisi kesinlikle hala batarya da Ios'a yetişemiyor telefonumun bataryası daha büyük işlemcisi iphone X'den daha zayıf olmasına rağmen aynı süre götürüyor batarya ömürleri, daha da uzar gider bu liste...Tabii ki ben bu yazımda Ios ile aynı düzeyde stabilizasyona sahip olduğunu savunmuyorum fakat arada fark kalmıyor her geçen gün ara kapanıyor ayrıca Ios'un Android karşısında ki eksikleri bir kenara. Ayrıca Note9'un kesinlikle o fiyatı hak ettiğini düşünmüyorum biraz bekleyiniz fiyatlar inecektir standart Samsung politikası.

Düzeltme: Sosyal medya hatta hiç bir uygulamada aldığımdan beri Uygulama Çökmesi ile karşılaşmadım (Bu durum beni de şaşırttı).
 
Son düzenleme:
Eğer durumunuz çok iyi değilse piyasadaki durum nedeniyle yeni çıkan iphone ları almak delilik. Ben en fazla 5bin verdim ve s8+ kullanıyorum ve daha bir sıkıntısını görmedim. Ayrıca bu saatten sonra telefona 5000 hatta 4000 üzeri para ödemem. Zor durumda kalmadıkça tabi ki. 1-2 seneye Türkiye'den ayrılıp yurtdışına yerleşmeyi planlıyorum. O zaman anca alırım son model telefonları. Malum ülkenin gidişatı hiç iyi değil.
 
Konuya cevabım tabiki geçilir. iPhone 6 ve Samsung Galaxy Note 9 kıyaslanamayacak kadar farklı cihazlar. Bana göre iPhone 6, Samsung Galaxy Note 9'un kalemi ile karşılaştırma yapılacak bir cihaz [emoji4]

Android gibi stabil olmayan bir sistemli telefona o kadar para şahsi olarak vermem. Çevrende Android telefon kullanan varsa kullanışlılığını anlayabilirsin. Note 9 da alsan o Instagram uygulaması çökecek.

Android telefonların değerini çabuk kaybettiğini de belirtmek isterim.

Iphone X almanı öneririm. Beklersen de XS, XS Plus ve 9 modeli çıkacak. Ülkemizdeki satış fiyatı kur ve vergilerden dolayı en ucuz olan Iphone 9 bile 10 bin civarında olacak. Buna göre düşünebilirsin.

Android mi stabil değil hocam? Artık kurtulsanız şu düşünceden. AMD çok ısınıyor gibi birşey artık bu düşünce. Günden güne Android daha stabil hale gelirken iOS daha da geriliyor. Önceden eski ürünleri bile stabil çalışırken şimdi sadece üst seviye ürünleri stabil çalışıyor. iPhone 7 plus kullanırken uygulamaları açarken saniyelerce beklediğim oluyordu. Ha çökmüş ha 5-6 saniye beklemişin pek fark eden birşey yok ikisi arasında...
Elimde 4 yıllık S3 Neo var. Android 6.0.1 custom rom yükledim gayet akıcı ve donma olmadan kullanıyorum. Gayet seri ve hızlı açılıyor uygulamalar. iPhone 7 Plus'tan bu telefona geçmiş biri olarak kamera hariç bir eksiklik hissetmedim...
Aşırı derecede telefon kullanan biriyim. Her işimi telefon ile hallediyorum. Hatta Adobe programları ile ufak tefek grafik tasarım, resim düzenleme gibi işleri de bu cihaz ile yapıyorum. Twitter ve Instagram kullanıyorum bir kez dahi çöktüğünü görmedim. En düşük ayarlarda PUBG dahi oynatıyor cihaz. (Ekran videosu alabilirim.) Herhangi bir uygulama durdu hatası hiç almadım.
Android kullanmasını bilene özgürlük, stabilize ve tasarruf demektir. Hiç bir telefona 3000-3500 TL'den fazla verilmez. Hele ki artık en kişisel ürün olan cep telefonunda hiç bir şeye izin vermeyen, bir çok şeye para isteyen, özellik ve kişiselleştirmenin sıfır olduğu iOS gibi her şeyi direten bir sisteme... Apple bile iPhone X cihazının sorunlu olduğunu bildiği için sadece 10. yılına özel kalsın şeklinde bir bahane vererek satıştan kaldırdı.
Ayrıca bana göre Samsung Galaxy Note 9 alınabilecek en iyi 5 cihaz arasındadır. Ha fiyatını hak edip etmeme konusuna gelince hiç bir telefon 3500 TL üstü fiyatı hak etmiyor!
 
Son düzenleme:
Şu an iPhone 6 kullanıyorum ve önümüzdeki günlerde telefonumu bir sebepten ötürü değiştireceğim. Samsung Note 9 hoşuma giden bir telefon ama androide geçmek konusunda tereddütlerim var. Yaklaşık 3 yıldır iPhone kullanıyorum ve açıkçası yeni modellerinde özellikle arayüzde çok bir değişiklik göremedeğim için iPhone X'e geçmeyi başta düşünmüyordum ama şuan o da beni cezbediyor. Sizce Note 9'a geçiyim mi yoksa iOS'dan devam mı edeyim?
Geçilir tabi ki. Daha fazla zam gelmeden karar verin kalemle işiniz yoksa s9+ değerlendirilebilir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı