iPhone'lar ne zaman indirime girer?

iPhone 13 çıkınca bu düşmez mi yani?
Ben 13 çıkınca bunu alırım diye düşünüyordum.
Ya da 13'ün çıkmasına yakın. Eylül gibi.
Düşmeden kastınıza ve beklentinize bağlı. Normal şartlarda 1000-1200 dolar bandında çıkar ve üst modeli çıkınca 600-800 dolar bandına iner ki bizim ekonomik durumumuz normalken bizde de aşağı yukarı böyle oluyordu fakat artık yeni modelin çıkması bizi pek etkilemiyor zira 14-15 bin liralık ürün zaten stok giriş fiyatı 1000-1200 dolar bandında olduğu için aşağı yukarı yenisi ile aynı fiyata denk geliyor, 1000 lira civarı bir oynama oluyor eski modelde. Mesela 1-2 sene önceki dalgalanmadan ötürü 2000-3000 bandında oynayan son model telefonların fiyatı düşeceğine aksine eski modellerin 2-3 kat fiyatı arttı yani orası tamamen ekonominin istikrarına bağlı. (Şuan pek istikrarlı da değiliz açıkçası)
 
Sizce 14600'lük telefon 12bin civarına düşer mi hocam? Eylül ayı gibi.
11 Pro ailesi 12 serisi çıkınca üretimden kalktı, dolayısıyla fiyat indirimine gidilmedi, halen çıktığı fiyattan satılıyor. 13 serisi çıktığında 12 Pro'lar üretimden kalkmasa, ortalama $100-$200 indirim yapılsa dediğiniz fiyatlara düşer ama tabii ki kesinlik yok. Bence fırsat bulduğunuz gibi alın.
 
13bin küsüre düşse bile kafi. Telefon kabını ekran korumasını her şeyini aldım indirim bekliyorum :D 12 Pro'yu çok beğendim ihtiyaçlarımı karşılar bence. 14bin'in altına düşerse bile iyi olur. Bence düşer de. 11 Pro 512 gb 13'lere düşmüştü.
 
Düşmezse de vericez yapçak bir şey yok.
Aslında var. %50'si vergi bir o kadarı kur farkına gidecek cihaza 13-14 bin gibi absürt meblağ vermek yerine ihtiyacınız varsa alınabilir bir fiyata benzer işlemleri yapabileceğiniz bir akıllı telefon almak ki şahsen ben o fiyata hem pc toplar hem akıllı telefon alırım zaten son birkaç yıldır pek öne çıkan farklılıkları (kamera ve ara yüz harici) yok birbirinin benzeri ürünler. (Tercihe saygı duyarım, yalnızca naçizane önerimdi)
 
iPhone 12 Pro alacağım. 256 GB olanı şu an 14600 TL. İndirime girmesini bekliyorum. Ne zaman indirime girer? Ne kadara kadar düşebilir fiyatı?

Dolara bağlı. Türk lirası dolar karşısında değer kazanır ise iPhone modelleri ucuzlar. Ayrıca yeni model çıktğında da ucuzlar yani iphone 13 çıkmasını da bekleyebilirsin. Onun dışında fiyatta pek bir düşme olmaz. En iyi ihtimal 13.500 tl yaparlar.
 
Hocam instagram dahi kullanmıyorum. Telefonu sadece arama yapmak, spotify ve geleceğe güzel anılar bırakmak için kaliteli kamera için alıyorum. Bir sebebi daha var ki o da işim gereği iyi giyinmeliyim kaliteli görünmeliyim her zaman. Günümüzde telefonlar telefon olmaktan çıktı tıpkı bir aksesuar gibi bir şey. Yani demeye çalıştığım Rolex bir saat markası ve 20bin dolar'dan başlıyor. Ama onu alanlar boşuna almıyor emin olun :D 12 Pro hem şık hem de malzeme kalitesi premium. Beni 7 yıl götürür.
 

Geri
Yukarı