IPhone'lar ucuzlayacak mı?

Arkadaşlar bu yıl son yılım bitince eylül Ekim gibi iPhone 15 sipariş vermeyi düşünüyorum (sorduğum bazı yerler o tarihlerde çıkacağını söylediler) ama internete yazdığımda IPhone'larin fiyatlarinin %15 düşeceği söyleniyor. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

Dostum A17 çipset için TSMC'nin 3nm sürecini kullanacak ve 14'lerin içinde 4 nm A16'lardan en az %12 en çok %20 maliyet artışı direk çipi üreten şirketten geleceği haberi yapıldı. Cihaz zaten dolar bazında yükselecek duruyor. Onu dikkate alarak hareket et istersen. ÖTV indirimi vs kesinlik bulunmayan bir ütopya olduğu için olaya dahil etmiyorum.

edit: 14 üretiminde de ciddi bir maliyet artışı olmuştu fakat fiyata yansıtmamıştı apple. O yüzden bu jenerasyonda bir zıplama görebiliriz.

Dostum A17 çipset için TSMC'nin 3nm sürecini kullanacak ve 14'lerin içinde 4 nm A16'lardan en az %12 en çok %20 maliyet artışı direk çipi üreten şirketten geleceği haberi yapıldı. Cihaz zaten dolar bazında yükselecek duruyor. Onu dikkate alarak hareket et istersen. ÖTV indirimi vs kesinlik bulunmayan bir ütopya olduğu için olaya dahil etmiyorum.

edit: 14 üretiminde de ciddi bir maliyet artışı olmuştu fakat fiyata yansıtmamıştı apple. O yüzden bu jenerasyonda bir zıplama görebiliriz.

Yüzde yüz katılıyorum çünkü 15 serisinde dolar bazında artış bekleniyor. ÖTV indirimi olursa mantıken diğer tüm modeller de ucuzlayacağı için satıp farklı modele gene geçersiniz zaten fakat bu düşük bir ihtimal gibi duruyor çünkü ÖTV'den elde edilen gelir devlet için az buz değil... Bir anda tak diye düşürmeleri zor olur. Paramızın da günlük olarak hala değer kaybettiğini göz önüne alırsak fiyatlar düşmez hatta artar gibi şu anlık.

bu haberi ben de görmüştüm ama apple in normal 15 ve 15 plus a a16 çip koyacağını okudum pro ve pro max modellerinde a17 olacak diye bir söylenti var bana kalırsa da böyle olur.
ama ona rağmen apple ı artık tanıyoruz normal modeller de çip maliyeti yüzünden pro ve pro max kadar zamlanir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı