iPhone'lara nasıl IMEI atıyorlar?

Bazı forumlarda iPhone cihazlara IMEI direkt anakarta hard coded yapıldığından anakart değiştirmeden bu işlem imkansız deniyor. Sadece Jailbreak ile IMEI değiştirmek gerçekten mümkün mü?

Çünkü zaten yurt dışından iPhone alanların bir garantisi olmuyor, yani yurt dışı cihaz kullananların kaybedecekleri bir şey yok. Jailbreak ile kararlı sürümlerden birisini seçip orada IMEI'leri ile işlerine bakar hem de son seri iPhone kullanmaya devam ederlerdi.

Mümkün değil, yanlış biliyor.

Bu yapılsaydı zaten duyulurdu, iPhone hala IMEI tarafında kırılamadı.

Jailbreak varsa mesela iPhone 15'e IMEI atmak mümkün mü o hâlde? Ben de imkansız biliyorum.
Doğru biliyorsun, imkansız şuan için.

Mesela eski LG G4 var bende onun IMEI'sını atamaz mıyız?
Bu forumda yasadışı işlemlere destek verilmiyor. Burada kimsenin telefonuna IMEI'nin nasıl atılacağı tarif edilmez. Teori tartışıyoruz o kadar.

Mümkün değil, yanlış biliyor.

Bu yapılsaydı zaten duyulurdu, iPhone hala IMEI tarafında kırılamadı.

Doğru biliyorsun, imkansız şu an için.
Recep Baltaş adını görünce ihtimal verdim bir an. Şu sıralar imkansız diye bir şey yok, acaba dedim bir açık mı bulundu. Sonra taradım interneti yeni bir şey yok. Olmasın da zaten. Apple'ın bu konularda kapalı kutu olmasını destekliyorum.

Bir kaç gün önce bu konu hakkında bir video gördüm. Yurt dışından gelen kayıtı biten telefonu Vodafone ya da Türk Telekom hattı takarak sınırsız kullanıma açan bir vatandaş var. Anlatımını yapıyor. İlgili video.

iPhone 12 ve üzeri oluyormuş.

Bu forumda yasadışı işlemlere destek verilmiyor. Burada kimsenin telefonuna IMEI'nin nasıl atılacağı tarif edilmez. Teori tartışıyoruz o kadar.

Recep Baltaş adını görünce ihtimal verdim bir an. Şu sıralar imkansız diye bir şey yok, acaba dedim bir açık mı bulundu. Sonra taradım interneti yeni bir şey yok. Olmasın da zaten. Apple'ın bu konularda kapalı kutu olmasını destekliyorum.
İsimler önemli değil, insanlar yanılabilir ve sonuçta kendisi bir robot değil.

Bu arada imkansız diye birşey kesinlikle yok, ben sadece şuan için imkansız dedim.

İsimler önemli değil, insanlar yanılabilir ve sonuçta kendisi bir robot değil.

Bu arada imkansız diye bir şey kesinlikle yok, ben sadece şu an için imkansız dedim.

Ben isimler önemli ya da kendisi yanılmaz demiyorum. Adamın işi teknoloji haberleriyle. Son anda çıkan gelişmeleri ara sıra böyle veriyor. Farkettiysen açık mı bulundu yakınlarda diye merak ettiğimi yazmışım. İmkansız değilse her an yaşanabilir ve bunu da Recep minvalinde bir adamdan duyarız ilk.

Gerçi, umarım hiç duymayız.

Ben kaçak iPhone 11'e IMEI atmayı başarmıştım. Telefon benim değildi. Bir tanıdığımdı. Jailbreak atıp sistem dosyalarına sızmıştım. Oradan uzun isimli bir dosya vardı, onu silmiştim ve IMEI kilidini kaldırmıştım. Gerisi zaten kolay Mediatek Xiaomi'leri gibi bilgisayara bağlayıp IMEI atmıştım. Hangi dosya hatırlamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı