IPhone'u alanlar hangi sebeple alıyorlar?

Eklemek istediğim birkaç şey vardı bunun için bilgisayar başına geçtim. Onları da şuan ekleyeyim:

Apple hakkında gerçekten beğendiğim birşey ise, kendine özgü olması. Mesela diğerleri ve apple derken, en basitinden işletim sistemi bile sadece apple'a özel. Ve airdrop, yeni gelen telefonları dokundurarak paylaşım yapma vs vs. Bunlar gerçekten insana ''zengin'' hissettiren şeyler. Zenginden kastımın para olmadığını da söyleyim. Bu ufak tefek özgün detaylar insana bu ürüne yüksek meblağlar verse dahi iyi hissettiren ve sadece kendi ürününün markasında bunların olduğunu bildiği şeyler. Kaldı ki Apple ülkemizde o kadar da fahiş fiyatla satılmıyor. Orta gelirli bir kişinin bile 2 3 ayda alabileceği seviyede.

Görünüş deyince sinirleniyorlar hocam aman.

Son paramı telefona vermiyorum. Bunun yanında laptop ve masaüstü alabiliyorum zaten. İnsanların aldığı telefonu sorgulayacağına neden laptop ve telefon arasında tercih yapman gerektiğini sorgula.

Alan insanlar enayiliğinden daha çok statü sahibi ünvanını kazandığını sandığı için olabilir. Elbette bütçesi veya maaşı almaya el veriyorsa ve pahalı şey almaya fantezisi varsa ona lafım yok ama borça harca girip almak cidden düşük zeka işi olarak görüyorum.
Çoğu insanın doğru düzgün teknoloji bilgisi olmadan sadece Kamerası iyi ya deyip ya da masaya koymak için alıyorsa yine sıkıntısı vardır diye düşünüyorum.

Görünüş deyince sinirleniyorlar hocam aman.
Hocam hem görünüş hem de markaya özel kendini iyi hissettiren özellikler. Ben de biliyorum s23u nun ekranının iphone 14pm yi 2 ye katlayacağını ama gidip de 14pm alırdım alacak olsam. Üstlüne üstlük berbat gözüken bir telefonu da kimse istemez. Bana kalırsa her android aynı duruyor ve görünüşleri hiç hoşuma gitmiyor.

Canım istediği için alıyorum. Alanlar da bu sebepten alıyordur da bu neden tartışma konusu oldu anlamadım.
+ bu tarz konulara asla yazmazdım ama gerçekten o kadar sıktılar ki. Artık milletin parasıyla ne aldığı bile insanlara kalmış herhalde.

Teknoloji bilgisi olsa dahi yine alınırdı. Durumu olmayan insanların da özgüven eksikliği yüzünden s22 s23 gibi telefonlar varken 11 e yöneldiğini düşünüyorum. Üstüne üstlük Apple'ın çok daha güvenli ve stabil bir profili var. 1 telefonla statü sahibi tabiki de olunmaz, ama siz gidip üstünüze başınıza dikkat ediyorsanız. Örneğin dupond zippo valentino ayakkabı aldıysanız o şahısın eline 15P / 15PM den başka telefon yakışmaz. Zaten karşınızdaki insanın kalitesinden bunu anlayabiliyorsunuz. O telefon o kişi için arzuyla olarak mı alınmış yoksa hava atmak için mi olduğunu.

Son düzenleme:
Yahu ne 60 Hz miş, hiçbir şeyine sallayamayanlar ekranına sallamaya başladı. 60 Hz ile 120 Hz arasındaki fark sizin telefonda ne kadar fark etmenizi sağlayacak? Madem 50 bin vermezsin git 25 bine 120-140 Hz Samsung al 1 yıl sonra yarı fiyatına ve performansına insin. iPhone 13'ten 15 Pro'ya geçtim, 60 ile 120 arasında aman aman fark yok. Evet daha güzel seri, akıcı ama ya 60 Hz alınmaz denilecek bir şey değil.

Sorunuza gelecek olursak alanlar iOS, stabilize ve kamerası için alıyor. Bana kalırsa tek eksisi optik Zoom'un ve pilin zayıf olması.

Bütün donanımsal güç ve detay zırvalıklarına kafa yormamak için falan diyeceğim ancak cevabı basit yani, hem ürün stabil ve düzgün hemde her zaman geçerli bir imaja+daha elit bir kullanım deneyimine sahip Apple firmasının hem hardware kısmında kozmetiği hemde software kısmında animasyonları sonra çalışma yönetim şekli vs olsun kısaca cihazları daha elit bir imajda kalıyor ve bu imajı tüketicilerde talep ediyorlar. Tamamen kapitalist düzenden kaynaklı bir durum, daha uyguna aynı şeyleri yapabilecek birçok alternatif vardır ancak daha elit bir ürün için daha fazlasını gözden çıkarmanız gerekmektedir.

Apple'In ürünleri de bu şekilde sadece iPhone'ları da düşünmemek lazım, şahsi olarak almamında tek nedeni bu diyebilirim imaj ve statü sembolü oluyor olmaları ki şunu da belirteyim buna ihtiyacım olduğu için değil ancak yaşadığınız sosyokültürel çevrede eğer size karşı yüksek şeylerin beklentisine giriliyor, elinizdeki araba anahtarının markasına, cebinizdeki telefonun üzerindeki logoya da ya kolunuzdaki saatin ortasında ufacık puntoyla yazılmış marka adına vs buna göre saygı görüyor hatta kimi kendini bilmezlerce bunlarla adam yerine koyuluyorsanız ve buna ulaşabilecek imkanınız varsa kendinizi bundan alıkoymayın derim. Kendimde bunun için alıyorum yoksa ortalama bir cihazın bütün işlevlerimi belki biraz daha vasat bir şekilde de olsa göreceğinin farkındayım.
Kısaca tamamen yaşanılan sosyokültürel çevreyle alakalı kendi durumum için konuşursam.

60 Hz olmasına lafım yok. 60 Hz bana ne özellik vadediyor da o parayı vereyim sırf arkasında elma var diye mi?

O paraya gider RTX ekran kartlı laptop alırım. Her oyunu 4K da oynarım keyfime bakarım.
Laptop + alt segment android daha mantıklı. Telefondan çok iş yapılmıyor tablet isterseniz iPad ya da Samsung var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…