iPhone'u ayarlardan silmek ile DFU mod ile sıfırlamak aynı işlem mi?

Merhaba, aklıma takıldı ben 2. el telefon almıştım IPhone'u mecburen ayarlardan sıfırlamıştım dfu mod ile aynı işlem mi yapılmış oluyor? Ya da yarın bir gün telefon sıfırlarken hangisi daha sağlıklı olur?

Hayır, aynı işlem değiller. Ayarlardan sıfırlama, telefonunuzdaki tüm içeriği ve ayarları siler, fabrika ayarlarına döner. DFU (Device Firmware Update) modu ile sıfırlama ise, cihazı daha derin bir seviyede sıfırlar ve firmware'i yeniden yükler. Güvenlik açısından, özellikle ikinci el bir cihaz alındığında, DFU modu ile sıfırlamak daha temiz bir başlangıç sağlayabilir. Ancak, genel kullanım için ayarlardan sıfırlama yeterli olur.

Hayır, aynı işlem değiller. Ayarlardan sıfırlama, telefonunuzdaki tüm içeriği ve ayarları siler, fabrika ayarlarına döner. Dfu (device Firmware Update) modu ile sıfırlama ise, cihazı daha derin bir seviyede sıfırlar ve Firmware'i yeniden yükler. Güvenlik açısından, özellikle ikinci el bir cihaz alındığında, dfu modu ile sıfırlamak daha temiz bir başlangıç sağlayabilir. Ancak, genel kullanım için ayarlardan sıfırlama yeterli olur.

Dediklerinizden anladığımı söylüyorum: Güvenlik açısından yaklaşık 3 aydır kullanmama rağmen sorun çıkmadı yani şu an dfu mod ile sıfırlamaya gerek yok fakat yarın bir gün bu telefonumda bir sorun çıkarsa (yazılımsal) dfu mod ile sıfırlamam gerekecek değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı