iPhone'u nasıl şarj etmeli?

Teritseran

Hectopat
Yeni bir telefon aldım ve nasıl şarj etmem gerektiğini pek bilmiyorum. İnternette araştırdığım kadarıyla birkaç yöntem gördüm fakat hangisi doğru bilemedim. Siz nasıl şarj ediyorsunuz, önerdiğiniz bir yol var mıdır bunların dışında? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
1. %20-%80 en düşük %20 en fazla %80 şarj etmek.
2. %30-%80 en düşük %30 en fazla %80 şarj etmek.
3. %40-%80 en düşük %40 en fazla %80 şarj etmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir telefon aldım ve nasıl şarj etmem gerektiğini pek bilmiyorum. İnternette araştırdığım kadarıyla birkaç yöntem gördüm fakat hangisi doğru bilemedim. Siz nasıl şarj ediyorsunuz, önerdiğiniz bir yol var mıdır bunların dışında? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

%80 üstüne çıkmakta bir sakınca yok zaten yeni teller şarj alımını yavaşlatıyor %80 sonrasında. iPhone'nun pil ayarlarında iyileştirilmiş pil şarjı özelliğini açmanız yeterli olur. %20 altına inmeyin pilin ömrü azalıyor.

%20'ye inmeden şarja tak %100 olunca da şarjdan çıkar bu kadar basit 80'de falan çıkarma. Daha dün buna benzer konu açılmıştı;

Prize şarj cihazını takıyorsun, şarj kablosunu ise telefonun şarj girişine sokuyorsun şarj olmuş oluyor 😃, şaka bir yana çok takmayın hocam ha derseniz ki ben pimpirikli biriyim o zaman %20-%100 şeklinde şarj edebilirsiniz.

Önerileriniz için teşekkür ederim birçok kişi umursama yazmış ben zaten eskiden çok umursamazdım fakat yakın çevrem beni şarj konusunda çok korkuttu biraz ondan dolayı aklıma takılmıştı sonuç olarak %20 civarı şarj edip %100'de çıkaracağım.

Vallaha hiç alakası yok bunlarla ben genelde %20 altına düşmeden hemen şarja koyup 80 olmadan alıyordum bunu biliçli yapmıyordum işim gereği telefon lazım oluyordu. Adam akıllı telefon şarj olmuyordu telefon 9 ayda % 10 düştü pil sağlığım iPhone 14 Pro Max garip bir şekilde düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı