iPhone'u Başka Adaptörden Şarj Etmek

• Konuyu başlatan CPlOvEr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 14.891
Ben kablodan bahsetmiyorum zaten. Adaptörden bahsediyorum. Bunun yanı sıra haberlere konuk olan telefonların adaptörlerini gidip incelediniz mi? @SypeR
Kimi haberlere bakarsan Çin malı adaptörlerin sebep olduğunu görürsün. Ayrıca çoğu patlama olayı Çin de oluyor. Peki neden?

Bir sakıncası yok. Çin malı şarj aletleri hariç her yerden şarj edebilirsiniz.
Benim şarj ettiğim adaptör, geçen sene aldığım Sony Vaio dizüstü bilgisayarımın adaptörü. Yani bilindik bir marka. Ancak voltaj, amper ve Hz gibi şeylerin farklı olması bataryayı bozar mı? Mesela bugün şarjımın eskisine göre çok çabuk gittiğini fark ettim. Bu adaptörle en fazla 6 defa şarj etmişimdir, iPhone'u. Acaba bozulma gibi bir durum var mı?

@Recep Baltaş @MF @SypeR siz ne düşünüyorsunuz. Bu saydıklarımdan dolayı bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple yine de kendi"orjinal" şarj adaptörü ile şarj etmeyi tavsiye ediyor. Ama şarj adaptörü yoksa usb ile bilgisayardan şarj etmeyi öneriyor. Eğer ki pilinizde arıza meydana gelirse cihazınız garanti dışı kalbilir.

Benim şarj ettiğim adaptör, geçen sene aldığım Sony Vaio dizüstü bilgisayarımın adaptörü. Yani bilindik bir marka. Ancak voltaj, amper ve Hz gibi şeylerin farklı olması bataryayı bozar mı? Mesela bugün şarjımın eskisine göre çok çabuk gittiğini fark ettim. Bu adaptörle en fazla 6 defa şarj etmişimdir, iPhone'u. Acaba bozulma gibi bir durum var mı?

@Recep Baltaş @MF @SypeR siz ne düşünüyorsunuz. Bu saydıklarımdan dolayı bir sorun olur mu?
Belki arka planda açık kalmış bir uygulama olabilir ve buda şarj sürenizi hızlı bitirmiş olabilir.
Ayrıca Ezan Vakti Pro uygulamasını kullanıyorsanız kaldırın. Uygulamanın son güncellemesi sorunlu ve pil sorunu optimize edildi dese bile edilmedi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı