iPod 5 baş ağrısı yapıyor

uzmannejmi

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. İkinci el iPod touch 5 aldım. Elime akınca biraz baş ağrısı yapıyor sanırım radyasyonu çok yayıyor. Sizce sorun neresindedir? Bataryada olma ihtimali yüksek olabilir mi çünkü şarj göstergesi kırmızıyken telefonu açıp kapattığımda birde şarj seviyesi yükseliyor belli bir zaman geçtikten sonra birden bir daha kırmızıya düşüyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bataryası zayıflamış gibi görünüyor. Baş ağrısı veya başka bir sağlık sorunu ile alakası olamaz. Telefonlar ve kablosuz haberleşme içeren başka aygıtların yaydığı dalgalar ile dolu çevremiz. Bir şey olacak olsa hepimiz hastalıktan ölmüş olurduk.

Bu dalgaların bize fiziksel olarak etkisi ısınma olur. Telefonla uzun konuşmalarda kulağımızın ısınması bu yüzden olur. Uzun süreli ve cilde yakın kullanımlarda hücrelere bir miktar zarar verdiği doğrudur ama radyoaktivite ile karıştırılmamalıdır. Parçacık yüklü olmadığı için kalıcı bir etkisi olmaz, vücut tolere eder bu zararı.

Ek olarak; bir de mavi ışık filtresi kullanmanızı öneririm. iPod'larda bu özellik var mı bilemiyorum ama kullanırsanız faydası olur. Mavi ışığın gözü yorduğu ve baş ağrısına sebep olabileceği gerçeği var. Beyaz yoğunluğa sahip görüntülerde geceleri çok hissettirir bu durum.

iPod touch 5'in ekranı gözlerinize kötü geldiği için baş ağrısı yapıyor olabilir. Ekran kalitesinden dolayı baş ağrısı çok yaşadım bu yüzden genelde amoled, super amoled, led, IPS LCD ekran tercih ediyorum. Örneğin xiaomi mi 6'nın ekranı bana kötü gelmekte.

Yani içinde batarya hariç başka bir yerinde sorun olamaz mı? Baş ağrısı bir tek ipodu elime alınca yaşıyorum. iPhone 5s kullanıcısıyım böyle bir sıkıntı yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı