IPS değeri ne işe yarıyor?

Voldy

Hectopat
Merhabalar, mouse alacaktım ve SteelSeries Rival 105-Trust GXT 180 kursan Pro arasında kalmıştım.
Fakat ikisinin de IPS değerinin biraz düşük olduğunu öğrendim.
Bu IPS değerleri benim biraz kafamı karıştırdı.
Acaba bu IPS değerlerinin bana ne gibi sorun yaratacağını ve ne işe yaradığını söyleyebilir misiniz.

Bir oyuncu faresinin en önemli verisi diyebiliriz. Anlamı; "ınches per second" yani saniyede ki Inc sayısı veya miktarı. Mouse'da ki sensörün hareketi doğru bir şekilde izleyebileceği maks. hızdır. Özellikle hızlı refleks hareketlerinde mouseda ki sallantıların temel nedeni bu değerin 100'ün altında olmasıdır. Bütçeniz varsa 150-200IPS ve üstü bir mouse almakta fayda var.

Son düzenleme:
Bir oyuncu faresinin en önemli verisi diyebiliriz. Anlamı; "ınches per second" yani saniyede ki Inc sayısı veya miktarı. Mouse'da ki sensörün hareketi doğru bir şekilde izleyebileceği maks. hızdır. Özellikle hızlı refleks hareketlerinde mouseda ki sallantıların temel nedeni bu değerin 100'ün altında olmasıdır. Bütçeniz varsa 150-200IPS ve üstü bir mouse almakta fayda var.
Güzel copy-paste kanka.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı