IPS monitör farkı nedir?

Makaleler
56
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro M1 Pro 14' • i5 13400F 4060 Ti • Magic Mouse • Aerox 3
Meslek
Design Engineer
IPS panellerde renkler daha canlı ve gerçekçi o yüzden MS daha fazla oluyor genelde ama 1 MS'lik modelini bulabilmişsin.TN panel de renkler biraz daha sönük olsa da tepkime süresi daha düşük oluyor.VA da bunların arasında bir model diye biliyorum.Şöyle bir konuyu da attım bakabilirsin.

1 hafta önce 24G2U aldım çok memnunum eğer Curved istemiyorsan hiç düşünmeden alabilirsin.

c24g1 yani curved VA panel olanından aldım. Ondan sonra o kadar çok övgü gördüm ki IPS'te IPS. Psikolojik olarak pişman olduğum aldığıma. Yok mu bu konuyu adam akıllı gerçekten bilen? Aralarındaki esas fark nedir artıları eksileri nedir birisi artık düzgün şekilde açıklayabilir mi? Lütfen.

Akıcılık
TN>VA>IPS
Renk Çesitliliği ve canlılık
IPS>VA>TN
Fotoğraf ve video editleyen arkadaşlara IPS panel öneriyorum. "Ben oyun oynayacağım renkler güzel olsun ama akıcılıktan da ödün vermeyeyim görüntü çamur gibi olmasın." diyorsan VA panel öneririm. "Ben hardcore oyuncuyum, rank benim için önemli. Grafikleri kısarım, renk kalitesi önemsiz oyun aksın." diyorsan TN panel öneririm.

"Ben hardcore oyuncuyum, rank benim için önemli. Grafikleri kısarım, renk kalitesi önemsiz oyun aksın." diyorsan TN panel öneririm.
Böyle rank olmaz olsun nedir bu ya Çamur gibi leş bir oyun deneyimi olur valla

IPS paneller genellikle VA panellerden daha hızlıdır ve ghosting'e daha az meyillidir. Belki daha pahalıdır ama aynı tazeleme hızındaki bir IPS panel VA panelden daha iyi bir oyun deneyimi sunacaktır.

IPS vs TN: Screen technologies explained and which is best for gaming? | Trusted Reviews

Display Panel Type Differences Defined - TN vs. IPS, PLS, VA, & More

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…