IPS panel VA'dan daha mı iyi?

@Bonita Anladım bende de var o ama çok rahatsız etmedi ve bu videodaki kadar değil. Bit oranı yüksek(bitrate) içeriklerde fark etmiyorum bile. Filmlerde VA tercih ediyorum. IPS ve PLS daha güzelimsi gibi sanki ama şu parıltı olayı sinir bozuyor. Mesela karanlık sahnelerde mide bulandırıcı olabiliyor içeriğe göre.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0:29 da shipwreck bay yazan yere dikkat edin soldaki monitöre geçince yazı daha da koyulaşıyor, okunmuyor

Tüm VA panellerde olan black smearing sorunu o işte.

Tüm VA panellerde olan black smearing sorunu o işte.
keşke almadan önce bilseydim bunu :(
Ekranın hası en sorunsuzu IPS'dir. Bütçe varsa IPS yerine başka birşey tercih edilmemeli.
almadan önce baya bi araştırmıştım, tabi bildiğiniz üzere inceleme yorumları karmakarışık olduğundan net olarak bir fikir sahibi olamamıştım, kullandıkça öğrenmeye başladım ben de:)

Bu 2 panel insanların düşündüğü kadar uzak değil.

VA panelin statikk konstrast oranı daha yüksekse (en az 2 kattan bahsediyorum) IPS panelden daha canlı renkler verecektir.
Kısacası panel kalitesine bağlı bir olay.

En belirgin farkları ise IPS yandan bakıldığında görüntüyü bozmaz. VA panel ise TN panel gibi görüş açısına bağlı görüntü bozulmaları verir.

keşke almadan önce bilseydim bunu :(

almadan önce baya bi araştırmıştım, tabi bildiğiniz üzere inceleme yorumları karmakarışık olduğundan net olarak bir fikir sahibi olamamıştım, kullandıkça öğrenmeye başladım ben de:)
Zarar etmez birader ya kullanırsın yine.

Şu panel iyidir bu panel kötüdür diye bir şey yok yok diyende zırvalıyordur. Her panelin avantajı ve dezavantajları var kullanıcı bunu bilerek daha doğrusu araştırarak kendine uygun olan monitörü bulması gerekiyor. Bunun içinde monitörleri mağazaya gidip görerek almak çok önemli veya illa e-ticaret kanalıyla alacağım diyorsanız iade konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir yerden (amazon.com.tr)

Örnek:

Siyahlar ve beyazlar benim için çok kritik.
VA alacaksın başka panele bakmana hiç gerek yok.

Renk benim için çok önemli.
IPS tercih edeceksin.

Tepki hızı çok önemli prof FPS oyuncusuyum.
TN alacaksın.

Şu panel iyidir bu panel kötüdür diye bir şey yok yok diyende zırvalıyordur. Her panelin avantajı ve dezavantajları var kullanıcı bunu bilerek daha doğrusu araştırarak kendine uygun olan monitörü bulması gerekiyor. Bunun içinde monitörleri mağazaya gidip görerek almak çok önemli veya illa e-ticaret kanalıyla alacağım diyorsanız iade konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir yerden (amazon.com.tr)

Örnek:

Siyahlar ve beyazlar benim için çok kritik.
VA alacaksın başka panele bakmana hiç gerek yok.

Renk benim için çok önemli.
IPS tercih edeceksin.

Tepki hızı çok önemli prof FPS oyuncusuyum.
TN alacaksın.
Teşekkür ederim cevabınız için. Sizce benim monitörün öne çıkan özelliği nedir görüntü anlamında msi mag241cr

Technopat Haberler

Geri
Yukarı