IPTV donma problemi

rcelebi

Centipat
Katılım
21 Kasım 2019
Mesajlar
3
Merhaba,

2019 Ocak ayında başladığım altyapı talep macerasında yaklaşık 1 ay önce mutlu sona ulaştım. Ekipler geldi, kablolar yeraltından bina girişine geldi, bir sürede altyapının sayısallaştırılması için CBS sistemine işletilmesi konusu ile uğraştım, nihayetinde Telekom ekipleri hattın ucunu krone'dan çıkardı. Yaklaşık 300MT ileride kabin olduğunu biliyorum ve buna güvenerek tamam dedim 50Mbps bağlantı alırım hiç olmadı. Hemen daireme giden kabloyu bulup krone üzerinde hat ile birleştirdim ve koşarak eve gittim. Büyük bir heyecanla modem arayüzüne girdim ve bir de ne göreyim Max hız 43Mbps gözüküyor. Acaba dedim elektrikçi bir yerde ek falan mı yaptı? Bütün prizleri söktüm, kontrol ettim ve ek bulamadım. Kafaya koymuştum bu sorunu bulacaktım. Modemi ve elektriği krone kutusuna götürüp direk bağlantı yaptım ve bir de ne göreyim, yaklaşık 73Mbps :) gidip reçber marka outdoor CAT5e kablo alıp hemen evdeki tüm telefon kablosunu değiştirdim. Aşağıda gelen hızın aynısı evime kadar geldi nihayetinde. Buraya kadar olan her kısmı başarılı bir şekilde atlattım. Şimdi gelelim asıl soruna. Ben bu sene IPTV üyeliği satın aldım ve ilginç bir sorunum var. Maç saatleri dışında hiçbir problem yaşamıyorum. Maç saatlerinde ise yayın donuyor. Şimdi siz bunun server ile alakalı olduğunu düşüneceksiniz fakat öyle değil. Bu sorunu yaşadığımda TV'nin modemden gelen ethernet kablosunu söküp, telefonun Wi-Fi'ına bağlıyorum. Ve bir kere bile donma olmuyor. Şimdi size hat değerlerimi paylaşacağım. Ve bu sorunumun hat ile ilgili olma olasılığı nedir? Değerli yorumlarını bekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 207995138d9e15e6184f80d9542e66af.png
    207995138d9e15e6184f80d9542e66af.png
    7,2 KB · Görüntüleme: 587
DNS değiştirmeyi denediniz mi? Bir de hatta olma olasılığı imkansız. Telefonda donmadan izleyebiliyorsanız, bilgisayarda da izleyebilirsiniz. Ya da bilgisayar da kullandığınız uygulama optimize problemi olabilir. VLC ile deneyin isterseniz.
 
Hızlı cevabınız için teşekkürler fakat sorum yanlış anlaşıldı sanırım. TV'den VDSL ile izlerken yayın donuyor. Ama TV'ye internet bağlantısını telefon ile paylaştığımda donma olmuyor. Yani aynı tv'de yayını vdsl ile izlerken sorun var, 4.5G bağlantısı ile izlerken sorun yok.
 
Hızlı cevabınız için teşekkürler fakat sorum yanlış anlaşıldı sanırım. TV'den VDSL ile izlerken yayın donuyor. Ama TV'ye internet bağlantısını telefon ile paylaştığımda donma olmuyor. Yani aynı tv'de yayını vdsl ile izlerken sorun var, 4.5G bağlantısı ile izlerken sorun yok.
VDSL’in DNS’ini değiştirmeyi deneyin.
 
Önerebileceğiniz bir PSU var mı ?
DNS olarak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 kullanıyorum. Google DNS ile tekrar deneyeceğim. Ayrıca VPN kullanarakta deneyip sonuçları bildireceğim.

Ben hem TV'de hemde telefonumda kullanıyorum. Dediğiniz gibi normal zamanlarda sorun olmuyor ancak bazen böyle önemli maçlarda takılma olabiliyor. VPN açınca düzeliyor. TV'ye Wİ-Fİ ile bağlı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı