Çözüldü IPv4 adresi ile neler yapabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Profesörizm

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, forumda yeniyim. Bir oyun oynarken Discord platformundan konuştuğum kişilerin sesi kesiliyordu. Ben de birisine başvurdum. Teamviever uygulamasından bilgisaysarıma geçti. CPU ile alakalı dedi. Görev yöneticisini açtı ve oradan ethernet bölümünü seçti. Bende sonradan fark ettim orada IPv4 adresim yazıyormuş. Büyük ihtimalle ekran fotoğrafnı aldı. IPv4 adresi ile neler yapabilir?

Çözüm
O IP adresi local, modem tarafından size atanan bir adrestir. Hiçbir şey elde edemez.

1588514231633.png
Bir şey olmaz. En fazla DDoS saldırısı yapabilir. Port açmadıysanız sisteminize erişemez. Zaten statik IP kullanmıyorsanız modemi kapatıp açınca IP adresiniz değişir.

Arkadaşlar ekledikten sonra yazdığınızı tekrar dikkatli okudum, onların da dediği gibi local IP zaten o, hiçbir şey olmaz. Public IP'nizi elde etse bile dediğim gibi çok da korkmaya gerek yok.

O IP adresi local, modem tarafından size atanan bir adrestir. Hiçbir şey elde edemez.

Eki Görüntüle 552329

Anladım sizin galiba konuyla ilgili bir bilginiz var. Peki başımdan bir olay daha geçti. Birisinin Netflix ve Gmail hesaplarına girmem sonucu orada IP adresim çıkmış sanırım. Beni tehdit etti IP adresin elinde falan diye. Orada çıkan IPv4 adresi mi yoksa direkt olarak IP adresi mi? Bu sızma işlemleri bildiğim kadarıyla IP logger sitesinden yapıyorlar. Bende link oluşturup o linke girdim. Orada bir IP adresi çıktı ve o IPv4 adresim değil idi. IP logger sitesinden çıkan IP ile mi bilgisayara sızma işlemleri yapılıyor ve Gmail ve Netflix'te çıkan bilgiler ile bilgisayarıma sızabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birisinin Netflix ve Gmail hesaplarına girmem sonucu orada IP adresim çıkmış sanırım.

Kısaltılmış linkler sayesinde bu sitelere erişim sağladıysanız, sizin tabir ettiğiniz gibi direkt IP adresini alabilir. Fakat, bu sızma meselesi o kadar da çocuk oyuncağı gibi bir şey değil. IP adresin elimde diyen kim?

IP logger sitesinden çıkan IP ile mi bilgisayara sızma işlemleri yapılıyor ve Gmail ve Netflix'te çıkan bilgiler ile bilgisayarıma sızabilirler mi?

Sadece IP adresinizi bilerek, bir sızma gerçekleştiremez. IP adresi statiktir, port açıktır ve bu yoldan beslenerek bir ağ saldırısı gerçekleştirir orası ayrı bir konu. Ayrıca, Netflix veya Google sizin IP adresinizi doğrudan görebileceğiniz hesap bilgilerinizde barındırmaz, göstermez veya paylaşmaz. Hesaba başarısız giriş deneme sonucunda mail'de paylaşılabilir sadece.

Kısaltılmış linkler sayesinde bu sitelere erişim sağladıysanız, sizin tabir ettiğiniz gibi direkt IP adresini alabilir. Fakat, bu sızma meselesi o kadar da çocuk oyuncağı gibi bir şey değil. IP adresin elimde diyen kim?

Sadece IP adresinizi bilerek, bir sızma gerçekleştiremez. Ayrıca, Netflix veya Google sizin IP adresinizi doğrudan hesap bilgilerinizde barındırmaz, göstermez veya paylaşmaz. Hesaba başarısız giriş deneme sonucunda Mail'de paylaşılabilir sadece.

Bedava Netflix hesabı dedi. Bana Emaili ve Şifreyi verdi bende girdim. O hesaba farklı bir cihazdan oturum açıldığı için benim IP adresim çıkmış. Google olayı ise şöyle oldu; Sana 10 K takipçili Instagram hesabı vereceğim fakat Google ile oturum açman lazım dedi. Bende aptal gibi girdim. Sanırım orada IP adresim çıkmış.
Olaylar bunlar. Peki sızma işlemi için lazım olan adres IPv4 mü yoksa IP sorgu sitesine girip baktığımızdaki IP adresi mi?

Bedava Netflix hesabı dedi. Bana Emaili ve Şifreyi verdi bende girdim. O hesaba farklı bir cihazdan oturum açıldığı için benim IP adresim çıkmış. Google olayı ise şöyle oldu; Sana 10 K takipçili Instagram hesabı vereceğim fakat Google ile oturum açman lazım dedi. Bende aptal gibi girdim. Sanırım orada IP adresim çıkmış.

Olaylar bunlar. Peki sızma işlemi için lazım olan adres IPv4 mü yoksa IP sorgu sitesine girip baktığımızdaki IP adresi mi?

Eğer ki İpSorgu sitesindeki ise, zaten modemi açıp kapattığımda değişiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bedava Netflix hesabı dedi. Bana emaili ve şifreyi verdi bende girdim. O hesaba farklı bir cihazdan oturum açıldığı için benim IP adresim çıkmış. Google olayı ise şöyle oldu; sana 10 K takipçili Instagram hesabı vereceğim fakat Google ile oturum açman lazım dedi. Bende aptal gibi girdim. Sanırım orada IP adresim çıkmış.

Sızmak için elbette sizin tabirinizle direkt olan IP gerekir fakat tam detaylı bilgim yok ne gerekir ne gerekmez ama IPv4 elbette işine yaramaz.

Evet, Netflix o hesaba erişen cihazı tanımadığı için sahibine de "tanınmayan cihaz, siz mi giriş yaptınız" şeklinde bir mail gönderir bu normal bir şey.
Google ile oturum açmanı istemiş ve oturum açmışsın. Kendi web sitesi olabilir, Google şifreni ele geçirmiş olabilir. Drive, fotoğraflar hatta Rehber'e girerek tüm kişisel verilerinizi ele geçirebilir tabii var ise, telefonunuz yedeklemiş ise. Acil olarak Google hesabınızın şifresini değiştirin ve 2 faktörlü giriş sistemini etkinleştirin. Uzun lafın kısası, Mail'e gelen IP adresini alıp IP adresin elimde diyor veya IP adresine güveniyor ise, çoluk çocuktan ibaret bir kişidir, acemidir, lamerdir. Kale almamanız gerekiyor.

Lamer, interaktif internet jargonunda, çocukça şeyler yapan veya başkalarını rahatsız eden kimseleri tanımlamak için kullanılan bir kavram. - vikipedia.

Sızmak için elbette sizin tabirinizle direkt olan IP gerekir fakat tam detaylı bilgim yok ne gerekir ne gerekmez ama IPv4 elbette işine yaramaz.

Evet, Netflix o hesaba erişen cihazı tanımadığı için sahibine de "tanınmayan cihaz, siz mi giriş yaptınız" şeklinde bir mail gönderir bu normal bir şey.
Google ile oturum açmanı istemiş ve oturum açmışsın. Kendi web sitesi olabilir, Google şifreni ele geçirmiş olabilir. Drive, fotoğraflar hatta Rehber'e girerek tüm kişisel verilerinizi ele geçirebilir tabii var ise, telefonunuz yedeklemiş ise. Acil olarak Google hesabınızın şifresini değiştirin ve 2 faktörlü giriş sistemini etkinleştirin. Uzun lafın kısası, Mail'e gelen IP adresini alıp IP adresin elimde diyor veya IP adresine güveniyor ise, çoluk çocuktan ibaret bir kişidir, acemidir, lamerdir. Kale almamanız gerekiyor.

Lamer, interaktif internet jargonunda, çocukça şeyler yapan veya başkalarını rahatsız eden kimseleri tanımlamak için kullanılan bir kavram. - vikipedia.
Zaten şerefsiz ! Telefonumu sıfırladı. Tabii google drive yedekleme yapmıştı. Sizin demenizle bütün epostalarımın şifresini değiştirdim. ''Tabii var ise'' derken ne demek istediniz ?

Bedava Netflix hesabı dedi. Bana emaili ve şifreyi verdi bende girdim. O hesaba farklı bir cihazdan oturum açıldığı için benim IP adresim çıkmış. Google olayı ise şöyle oldu; sana 10 K takipçili Instagram hesabı vereceğim fakat Google ile oturum açman lazım dedi. Bende aptal gibi girdim. Sanırım orada IP adresim çıkmış.

Eğer ki ipsorgu sitesindeki ise, zaten modemi açıp kapattığımda değişiyor.

Bilgisayar, akıllı telefon ve internet kullanımında hatta internet bağlantısı olan herhangi bir elektronik cihaz kullanımında bu tarz endişeleri yaşamamak için aslında ilk yapmanız gereken şey sanal dünyaya bakış açınızı, ilgilerinizi değiştirmektir.

Örneğin "10K takipçili" bir Instagram hesabına sahip olmanın, takipçi sayısı fazla olsun veya az olsun sosyal medya hesabından sırf beğeni sayısı için paylaşımda bulunmanın hayatınızda önemli bir yer edinmemesi, bu ve buna benzer örnekleri sosyal hayatınızın merkezine konumlandırmamanız, bu tarz endişeleri yaşamanızı daha en başta engelleyecektir.

Ayrıca oyun ve programları olabildiğince korsan olmayan yollardan edinmeye çalışmamak, her şeye bedava erişmeye ve elde etmeye çalışmamak, bedava elde etmek adına bulduğunuz her siteye girmemek ve gördüğünüz her linke tıklamamak, bedava elde etmeye çalıştığınız veya erişmeye çalıştığınız o şey her ne ise -tıpkı yukarıda verdiğim örnekteki gibi- onu hayatınızın merkezine koymamak sizi yaşadığınız endişelerden korur. İlle de korsan yollardan bir şeyler elde etmek istiyorsanız her linke tıklamayarak, her hesaba giriş yapmayarak, yani daha doğrusu asgari güvenlik tedbirlerini alarak bunları yapın. Hatta eğer kişisel bilgilerinizin bulunmadığı fazladan bir cihaz varsa ise o cihazla bunlarla uğraşın. Bu sayede şu an yaşadığınız endişeleri yaşamazsınız veya daha az yaşarsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı