Herhangi bir zihinsel engeli veya anormal beyni olmayan herkesin zekası eşittir mesele düşünmektir. İnsanları saçma sapan şeylerle ayırmaya çalışmaktan başka bir şey değil.
Herhangi bir zihinsel engeli veya anormal beyni olmayan herkesin zekası eşittir mesele düşünmektir. İnsanları saçma sapan şeylerle ayırmaya çalışmaktan başka bir şey değil.
Az çok aynıdır bilgisi fazla olanın farkı olur ama anormal bir şekilde yani üstün zekalı olmadığı sürece çok fark olmaz.Hayır bilimsel olarak herkesin zekası eşit değildir. Hem genetik olarak kalıtsal olarak doğuştan ileri olabildiği gibi, zeka geliştirici aktivitelerlede arttırılmış olabilir. Ben birkaç tane dahi derecesinde insan tanıdım. Diğer insanlardan farklarını bariz şekilde görebiliyorsunuz. Öte yandan biri sırf zeki diye iyi, diğeri hafif salak diye kötü olamaz. Kimseyi çok zeki değil diye sevmeyecek daha az sevecek değiliz![]()
IQ ölçülemez ölçümler de yanlıştır. Aslında bakarsanız IQ diye bir şey olduğu bile meçhuldür. Çünkü o kadar engin bir deniz gibidir ki insan beyni, hala aşılıp çözülebilmiş sonu görülebilmiş değildir. Boşuna takılmayın. Kendinizi geliştirmeye bakın. Çünkü birinin yaptığını diğerinin yapamaması gibi bir durum yoktur. Eğitimle her şey aşılabilir.Resim hocası resim yapma yeteneğiyle IQ doğru orantılıdır dedi. Tüm zeki insanların resim yapma yeteneği iyiymiş. Ama benim resim yeteneğim çok kötüdür çöp adam bile çizemem çok moralim bozuldu. Sizce bu doğru mu?
Aynen sonuna kadar katılıyorum herkes her şeyi yapabilir yeter ki hevesli olsun pes etmesin. Zeka diye insanların ayırmalarından gerçekten bıktım.IQ ölçülemez ölçümler de yanlıştır. Aslında bakarsanız IQ diye bir şey olduğu bile meçhuldür. Çünkü o kadar engin bir deniz gibidir ki insan beyni, hala aşılıp çözülebilmiş sonu görülebilmiş değildir. Boşuna takılmayın. Kendinizi geliştirmeye bakın. Çünkü birinin yaptığını diğerinin yapamaması gibi bir durum yoktur. Eğitimle her şey aşılabilir.
İnsan beyni ezber ile çalışır bunları birleştirerek ortaya bir şey çıkartır. İnsan beyni yoktan bir şey üretemez.Farklı zeka türleri var IQ için ezber zekası denebilir ve bence IQ resim yeteneği ile alakası yok.
Zeka gelişmiyor(Çocuksan beyinin gelişmeye devam eder ama büyüme bittiğinde artık yavaştan beyinin ölmeye başlar yani yavaşlamaya) sen bilgi kapasiteni geliştiriyorsun doğuştan dahi olanlar herhalde ana karnından bilgili olarak doğmuyor beyinleri anormal olduğu için normal bir insandan çok daha iyi bir hafıza çok daha hızlı öğrenme gibi özellikleri oluyor ama bu sanıldığı kadarda iyi bir şey değil her zaman normal insan olmak daha iyidir beyinleri bizden daha ileri seviyede olanlardan çok daha iyi işler başarabilirsin.Doğuştan ileri zeka dahi olanlara nasıl bir açıklama getiriyorsunuz madem zeka sonradan geliştiriliyorsa? 3 yaşında kendi kendine okumayı öğrenen, 5 yaşında piano sonatını ezbere çalan çocuklar var. Hatta ülkede bununla ilgili kanun var. Dahi çocukların yurtdışı eğitim masraflarını devlet karşılıyor. Hala yürürlüktemi bilmiyorum.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.