Yeni bir PC toplayacağım. Simracing (çoğunlukla iRacing ve Assetto Corsa compatizione) için 1080p triple monitör setup kurmayı düşünüyorum ama hangi ekran kartını seçeceğimi bilemedim.
İşlemci olarak Intel i7-12700KF düşünüyorum. Aklımda GPU olarak ilk başta 4060 Ti 16 GB vardı fakat yabancı forumlarda yetersiz olacağını duydum. 4070 ise bütçemi biraz zorluyor. 4070 üç tane monitörü sürebilir mi yoksa gereksiz bir seçim mi öğrenmek isterim.
Hocam 128 bit az gelmez mi? Bilmediğimden soruyorum. Bir de sanki bu kart çıktığında DLSS'siz çok düşük FPS veriyor diyorlardı. DLSS pek kullanmak istemem açıkçası FPS arttırmak için. Native olarak sürse benim için daha iyi olur.
Ön Bellek 24 MB
İşlemci Hızı 2,30 GHz
İşlemci Türü Core™ i7
İşlemci Modeli i7-11800H
İşlemci Çekirdeği 8 Çekirdek
64 bit İşlem Var
İşlemci İmalatçısı Intel®
Maksimum Turbo Hız 4,60 GHz
İşlemci Nesli 11. Nesil
Optik Sürücü Türü Yok
Katı Hal Sürücü Ara Yüzü PCI Express
Katı Hal Sürücü Yapılandırması 1 x 512GB
Toplam Katı Hal Sürücüsü Kapasitesi 512 GB
Standart Yenileme Hızı 144 Hz
Grafik Denetleyici İmalatçısı NVIDIA®
kısa vadede 4060 Ti seni rahat rahat götürür ama uzun vadede bant genişliği dar olduğu için FPS ve darboğaz sorunları yaşayabilirsin eğer bütçeyi çok az arttırırsan AMD Radeon RX 6800 ya da RTX 3080 Ti bakabilirsin ancak DLSS 3 bildiğim kadarıyla yok 3000 serisinde.
Eğer DLSS sizin için çok önemli değilse 3080 Ti en iyisi olacaktır 4060 Ti'a göre.
Ön Bellek 24 MB
İşlemci Hızı 2,30 GHz
İşlemci Türü Core™ i7
İşlemci Modeli i7-11800H
İşlemci Çekirdeği 8 Çekirdek
64 bit İşlem Var
İşlemci İmalatçısı Intel®
Maksimum Turbo Hız 4,60 GHz
İşlemci Nesli 11. Nesil
Optik Sürücü Türü Yok
Katı Hal Sürücü Ara Yüzü PCI Express
Katı Hal Sürücü Yapılandırması 1 x 512GB
Toplam Katı Hal Sürücüsü Kapasitesi 512 GB
Standart Yenileme Hızı 144 Hz
Grafik Denetleyici İmalatçısı NVIDIA®
Hocam 128 bit az gelmez mi? Bilmediğimden soruyorum. Bir de sanki bu kart çıktığında DLSS'siz çok düşük FPS veriyor diyorlardı. DLSS pek kullanmak istemem açıkçası FPS arttırmak için. Native olarak sürse benim için daha iyi olur.