Durmazzali47
Hectopat
Arkadaşlar son günlerde İran'da halkın protesto amacıyla sokağa döküldüğü söyleniyor ancak İran hükûmeti internet araçlarını kısıtladığı için çok bir görüntü bulamadım. Gösterilerde 200'e kadar kişinin İran Güvenlik Güçlerince öldürüldüğü iddia ediliyor. ABD İran'a sert baskılar yaparken, devrik Pehlevi Hanedanının lideri Rıza Pehlevi halka "Şehirlere girin, ben de geleyim" diyor.
Ayrıca X, eski adıyla Twitter, İran'ın bayrak emojisini 1979 İslam Devrimi öncesi bayrağına çevirmiş.
İran'da durum gerçekten rejimi değiştirecek kadar gergin mi? Yoksa durum ABD gazıyla abartılı mı sunuluyor?
Kaynak: İnternet kesildi, kurşunlar yağdı: İran'daki protestolarda en az 200 kişi öldü - Sözcü Gazetesi
www.dw.com
Ayrıca X, eski adıyla Twitter, İran'ın bayrak emojisini 1979 İslam Devrimi öncesi bayrağına çevirmiş.
İran'da durum gerçekten rejimi değiştirecek kadar gergin mi? Yoksa durum ABD gazıyla abartılı mı sunuluyor?
Kaynak: İnternet kesildi, kurşunlar yağdı: İran'daki protestolarda en az 200 kişi öldü - Sözcü Gazetesi
İran protestoları: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest – DW – 10.01.2026
İran'da rejim karşıtı eylemlerin çok sayıda şehirde devam ettiği belirtiliyor. ABD Başkanı Donald Trump askeri müdahale tehdidini yinelerken İran'ın dinî lideri Ali Hameney geri adım atmayacaklarını duyurdu.