İran'da neler oluyor?

Öyle zaten ABD olmadan NATO'nun hiçbir olayı yok ama Grönland'ı almalarına ne kadar gerek var bilmiyorum zaten orayı ABD yönetiyor gibi bir şey thule space base falan var rahatça takılıyorlar.

Öyle bir düşüncesi olursa zaten tüm dünya Çin Rusya yakınındaki küçük ülkeler harici Amerika'nın etkisi altında her yerde askeri var o zaman her yeri rahat bırakır ve her zaman diplomasi yolunu kullanır askeri gücünü değil.

Öyle zaten ABD olmadan NATO'nun hiçbir olayı yok ama Grönland'ı almalarına ne kadar gerek var bilmiyorum zaten orayı ABD yönetiyor gibi bir şey thule space base falan var rahatça takılıyorlar.

Grönland yeni bir ticaret rotası ve dev bir maden kaynağı.

ABD'nin etkisinde olması istediğini yapabilmesini(maden çıkarma, deniz yolunu kontrol etmek vb.) Pek çok şeyi etkiliyor.

Grönlandı satın almak ilkez 1867 De düşünülmüştü,
1947 yılında truman da satın almak istemişti, bu yeni bir olay değil.

Artık ABD Avrupa'dan parasını istiyor, ABD çok uzun süredir Avrupa'nın askeri yükünü taşıyor. Danimarka'dan karşılığında Grönland'ı istiyor.

Son düzenleme:
İki bin kişinin öldüğü söyleniyor, abi noluyor ya? Ordu doğrudan halka mı sıkıyor artık?
Bunu unutmayın İran düşerse Türkiye'de düşer.
Vallaha molla rejiminin düşmesi kulağa iyi gelse de yeni rejimin Batılılar tarafından inşa edilme ihtimali çok yüksek. Bu İran'ı Irak yapabilir.
Bizim düşmemiz ise asla bu biçimde olmaz. Türkiye'deki düşmanlık rejime değil hükûmete, ancak İran'da doğrudan rejime karşı düşmanlık besleyen bir kesim var.
Türkiye ya deprem gibi bir felaketten sonra tam bağımsızlığından taviz verir ya da aptal gibi eyâlet sistemi gibi bir mantığa geçerse tâviz verir. Biz böyle bitmeyiz ama bu süreç meselesi beni ürkütüyor.

Güncel rakamlar 2400 civarında. İran'daki tarih boyunca en güçlü protestolardan birisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı