iRig UA, başka programlar ile kullanılabilir mi?

mert7

Hectopat
Merhabalar ben gitara başlamak istiyorum ve ileride elektro gitar dışında bass da çalmak istiyorum ve bütçemde çok üst seviyelerde olmadığı için bu ürünü seçtim (daha almadığım için başka önerilerede açığım). Benim merak ettiğim konu iRig'in uygulaması aplitube pek internette sevilmemiş gibi. Çoğunlukla bilgisayarda kullanacağımı düşünüyorum onun için başka programları destekler mi yoksa sadece kendi programını mı kullanmak zorundayım? Ekleme: Bu işlerde acemiyim bilmediğim çok şey olabilir anlayışla ve bilgilendirici bir şekilde öneride bulunursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
irig bir ses kartı/preamp.
Her uygulamada kullanabilirsiniz.
Gitar çalıyorsanız "bias amp" "biasfx2" daha kalitelidir.

İrig bir ses kartı/preamp.
Her uygulamada kullanabilirsiniz.
Gitar çalıyorsanız "bias AMP" "biasfx2" daha kalitelidir.

Abi sen bilgili birine benziyorsun.

Şu gitar sence nasıl.
Daha çok metal müzik dinliyorum.

Abi sen bilgili birine benziyorsun.

Şu gitar sence nasıl.
Daha çok metal müzik dinliyorum.
Çok uygun. ama kargo ile gitar almayı tavsiye etmem. Derdi çok. Kırılabilir. Sorunludur, görmeden alırsınız satıcı dolandırıcı da olabilir.

Evet kullanabilirsiniz.
Bir çok amfi modeli içeren vst plugin bulunmakta.

Ücretli olarak bu konuda en iyi diyebileceğim Neural DSP pluginleri ardından Bias FX2 geliyor.
Guitar Rig 5 ve Amplitube 4 programları da eski olsa da gayet kullanışlı.
Guitar Rig 6 ve Amplitube 5 çıkacak, belki bunlar da kalite bakımından üst seviyelere gelebilirler belli olmaz çünkü GR5 ve Amplitube 4 programları baya eski tarihte çıktılar. Güncel yazılımlar ile arasında illa fark bulunuyor.

Ücretsiz olarak kullanılabilecek
İgnite Amp Emisarry, ML Sound Steve T ve ML Sound Fluff var bunları önerebilirim.

Bias AMP 2 önermem çünkü bu amfi oluşturma/yaratma/düzenleme amacıyla yapılmış bir program. Size pedallar vs gerekeceği için size lazım olacak şey Bias AMP değil Bias FX olacak.
Tabii Bias Pedal, Bias Amp gibi programlarda kendi pedalınızı, amfinizi oluşturup Bias FX2de de kullanabiliyorsunuz ama yeni başlayacağınızı göz önünde bulundurarak bunlar ileri seviye demek istiyorum.

Bununla ilgili bloğumda detaylı bir makale yazıyor. Göz atabilirsiniz:
En İyi 10 Gitar Amfi Modellemesi 2020 (VST Plugin)
(Umarım reklama girmiyordur, reklam amacım yok...)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı