Iris Xe (13. nesil) AutoCAD ve diğer mühendislik uygulamaları kullanımına uygun mu?

Bütçe
35000

Swetlo

Decapat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
550
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptop almak istiyorum, çok yoğun olmadan AutoCAD kullanacağım. Zamanım genelde Yazılım yaparak, Devre ve PCB tasarımı yaparak geçecek yani işlerimin büyük bir kısmı 2D modellemelerde olacak ancak ara sıra 3D de olacak gibi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyacağım, rahatlıkla Iris Xe içeren bir laptop alabilir miyim? MacBook Air M1 ya da M.2 nasıl olur sizce? Yoksa direkt oyun laptoplarına mı yönelmeliyim? Taşınabilirlik çok önemli olduğu için tercih etmem açıkçası. Farklı laptop önerecek olursanız 35000 liraya kadar önerebilirsiniz.
 
Iris Xe yeterli olur bende kullanıyorum fakat o bütçe ile MX450 veya MX550 olan bir laptop alırsan daha iyi olur. İşlemci olarak da 6 çekirdekli bir Ryzen 5 serisi bulabilirsen işini fazlasıyla görür.
 
Oyun laptopları en iyisi bence. Iris Xe ile bir şey yapamazsınız. Size HP Victus Gaming 16-r0044nt (7P645EA) Notebook önerebilirim. Yalnız ağır işler için prize takılı kullanmanız gerekiyor. Yoksa MacBook'lara yönelebilirsiniz ama performansınız daha az olacaktır.
İşimde beni biraz yavaşlatsa da önemli olmaz. Macbook Air işimi görür mü? Yoksa ısınır ve beni yarı yolda mı bırakır? Uygulamalarımı rahatlıkla kurabilir miyim ve crackleyebilir miyim?
 
İşimde beni biraz yavaşlatsa da önemli olmaz. MacBook Air işimi görür mü? Yoksa ısınır ve beni yarı yolda mı bırakır? Uygulamalarımı rahatlıkla kurabilir miyim ve crackleyebilir miyim?

Crack konusunda sıkıntılarınız olabilir. Çoğunlukla exe olarak paylaşılırlar. M2 işlemcisi m1'in hızlandırılmış hali olduğu için M1 Air'a göre çok daha fazla ısındığı söyleniyor. Ayrıca gamer laptoplarında harici grafik işleme birimi bulunur. Size önerdiğim laptopta RTX 4060 bulunuyor. Bu GPU'nun performansı ortalama yüzde 244 daha fazla. Onun dışında işlemciler eşit civarında. Ama render alırken ikisi de bir hayli ısınacaktır. Fakat benim tercihim Windows bir sistem ve sağlam donanımlar ile can sıkıntınızı ve iş, tasarım, okul gibi işlerinizi halledebileceğiniz bir laptop olması çok daha mantıklı olur.
 

Geri
Yukarı