IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hataları

Mechanoid

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Sürekli farklı kodlarla mavi ekran hatası alıyorum. Çoğu zaman kodun içinde "Kernel" kelimesi oluyor veya "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatası alıyorum. Minidump dosyalarını ekte paylaştım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Minidump dosyaları için mavi kelimeye tıklayınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünü 7C52v3B sürümüne güncelle.

NVIDIA ekran kartı sürücüsünü güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

BIOS ayarlarını default yap.

CPB özelliğini kapatın.

XMP özelliğini kapatın.

"DISM" komutlarını uygula.

Gameloop kaldırın.

BIOS sürümünü 7C52v3B sürümüne güncelle.

NVIDIA ekran kartı sürücüsünü güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

BIOS ayarlarını default yap.

CPB özelliğini kapatın.

XMP özelliğini kapatın.

"DISM" komutlarını uygula.

Gameloop kaldırın.
Öncelikle çok teşekkür ederim. NVIDIA sürücüm zaten en son sürümde. CPB özelliğinin ne demek olduğunu bilmiyorum açıklayabilirseniz çok sevinirim. BIOS güncellemeyi YouTube aracılığıyla yapabilirim. DISM komutlarının da ne olduğu hakkında bir fikrim yok ama uygulayacağım.

CPB, Core Performance Boost anlamına geliyor. İşlemcinin gerektiği zamanda GHz değerlerini kendiliğinden arttırmasıdır.

BIOS güncellemeyi yapabileceğinizi düşünüyorum.

DISM komutlarını zaten rehberde güzel açıklanmış. Okursanız anlayacaksınız.

CPB, Core Performance Boost anlamına geliyor. İşlemcinin gerektiği zamanda GHz değerlerini kendiliğinden arttırmasıdır.

BIOS güncellemeyi yapabileceğinizi düşünüyorum.

DISM komutlarını zaten rehberde güzel açıklanmış. Okursanız anlayacaksınız.
BIOS güncellemesini yaptım ve DISM komutlarını uyguladım. Sorun çözülmezse XMP ayarını kapatıp deneyeceğim. Yardımınız için çok teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı