IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

CivanDemir

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
Bilgisayarım üçtür farklı kodlarda mavi ekran hataları veriyor.

1- IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
2- video MEMORY_MANAGEMENT internal.
3- CRITICAL_PROCESS_DIED

Minidump dosyalarını şu an Memtest açık olduğu için atamıyorum ama baktığımda tcpip.sys falan yazıyordu üç dosyanın birinde.

Bu arada ilk Memtest RAM testinde RAM hatası aldım fakat şimdi almıyorum ve test bitti bitecek. Bu nasıl oluyor? Hatta şu an ben bunu yazarken test sorunsuz bitti. Fakat önceki testimde sorun gözüküyordu RAM'lerde. Bunun üzerine hangi RAM arızalı diye tek tek hepsini takıp denedim aynı slota ama yine hata almadım. Farklı slotlarda da testler gerceklestirdim yine hata almadım. Şu an dedigim gibi tüm RAM'ler takiliyken yeniden test ettim ve yine almadım.

Windows 10 kullanıyorum. 8 GB RAM'im var 2'şer GB'lardan oluşmak üzere. Anakartım Gigabyte GA-P43T-ES3g revizyon 1.0 modeli.

Normalde bu anakart Windows 7ye kadar destekliyor ama bende Windows 10 yüklü. Tüm sürücülerini de Windows aracılığıyla güncelledim. Ekstra bir program falan kullanmadım.

Güncelleme - minidump dosyaları
Arkadaşlar yardımcı olabilecek birileri var mı? Bilgisayarla yaptığım işlerin hepsi bu yüzden aksıyor ne yazık ki.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı