IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

Starlegend

Decapat
Katılım
24 Ağustos 2020
Mesajlar
35
Çözümler
1
İlk hatayı aldığımda forumda araştırma yaptım ama çözümü bulamadım. Ardından bu hata son bir ay içerisinde iki günde bir bazen de günde iki defa mavi ekran vermeye başladı. Rainbow, Valorant, FiveM gibi oyunları oynarken oyunlarda ya oyun crash veriyor ya da bilgisayar donuyor kapatmam gerekiyor. Bazen ise mavi ekran veriyor ve hata kısmında IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazıyor. AMD Radeon'un önerilen sürümünü yükledim. Aygıt yöneticisinden tüm sürücüleri güncelliğini kontrol ettim ama sorun devam ediyor.

Minidump dosyam

@claus @Trieetz @Enes3078 @Murat5038
BlueScreenView'de böyle gözüküyor ben anlamadığım için hem minidump dosyasını paylaştım hem de bunu ekleyeyim dedim.

Screenshot_5.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Trieetz Vanguard'ı kaldıramadığım için direkt Valorant'ı silmiştim zaten. SFC taraması tamamlandı hata bulunamadı. BattleEye demişken oyunları oynarken de örneğin Rainbow 1-2 round geçince oyun kendi kendine kapatır ya da Opera kullanırken bir anda çöküyor belki bu bilgilerinde bir yararı olur reis.

RESİM
 
Kral sana tavsiyem BattleEye kaldır. Sonra oyun dosyasını doğrula ve güncellemeyi denetle. Sorunun çözülecektir. Çözülmez ise beni ya da diğer arkadaşları etiketleyebilirsin.
 
vanguard sildim ardından tekrar mavi ekran.

minidump
Yukarıda sadece vanguard yazılmadı, ki zaten onu da yapmamışsın. Konu başında uyardık eksiksiz olacak diye, bu sayfada da uyardık aynı şekilde yapmadın tekrar uyarıyorum bu son. Yine yapmazsan kendi çarene bakarsın artık. Üçüncü sayfada yazdıklarımı eksiksiz yapın yapmamışsınız.
 
Dediğim gibi kusura bakmayın ama Logitech uygulamasını sildiğim zaman Logitech G300S Mouse'um çalışmıyor. Vanguard'ı ve Valorant'ı sildim BattleEye'da silmiştim az önce mavi ekranı test etmek için Rainbow girdim tekrar yükledi BattleEye ve Rainbow oynarken mavi ekran yedim. Mavi ekranı yediğim için tekrar BattleEye sildim şimdi. Bu minidump dosyamdan sonra an itibarıyla sadece Logitech uygulaması var diğer ikisi silindi. Tekrardan kusura bakmayın. @Murat5038

minidump
 
Son dosyanızda yine R6 sıkıntı çıkarmış. Windows sürümü 2004'e güncellemeyi deneyin. Ayrıca bunu deneyin.

 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı