Bir süredir oyun oynarken mavi ekran hatası alıyorum. GameLoop'tan PUBG Mobile, PUBG Lite, FiveM-GTA 5 oynarken vs vs. işin garip tarafı counter-Strike 1.6 oynarken hiç mavi ekran almadım . Ne yapmam gerekir?
Minidump klasöründe sadece 1 dosya bulunuyor. O da ektedir; 121620-15484-01.dmp
Aldığım hataların bazıları;
Kmode exceptıon not handled.
Page faultın nonpaged area.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
System thread exceptıon not handled.
System servıce exceptıon.
Bazı aksiliklerden dolayı Ram testini yapmaya vaktim olmadı.
Bugün birkaç defa mavi ekran yedim, fakat sadece 3 tane minidump dosyası bulunuyor, bunu sizlerle paylaşıyorum. Bu mavi ekranları PubgMobile ve CSGO oynarken aldım.
Core Performance Boost özelliğini kapattıktan sonra Save&Exit diyip çıktım bilgisayar açıldıktan 15-20 saniye sonra mavi ekran verdi. Bunun ardından bilgisayar açıldıktan sonra tekrar mavi ekran verdi.
CBP'yi kapatmak galiba işe yaramadı. Daha çok zarar olmuş gibi düşündüm. CBP'yi tekrar açın o zaman. Çünkü kapatınca daha çok mavi ekran veriyor. Aslında işe yaracağını düşünmüştüm.
Konudan bağımsız şunu sormak istiyorum. Ryzen 5 3600 3.6GHz işlemciye sahibim. İşlemcime overclock uygulamadığım halde 3.88 ghz gibi değerlere çıkması mümkün müdür? resim_2021-01-04_191450 - Hızlı Resim
İşte o değerlere çıkmanın sebebi galiba CBP özelliğidir. Bu CBP özelliğini kapatmanı istemiştim aslında. Kapattığından emin misin? Yoksa tekrar mı açtın?