IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ASsassinsTR

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1yOu64iaCANXyHakkOHNNn3ziYf_UGLfO/view?usp=sharing
RAM
SAMSUNG m471a2g43ab2-cwe 3200 MHZ CL22 DDR4
SSD veya HDD modeli
Intel 670P SSDPEKNU512GZ PCI-Express 3.0 512 GB M2
Ekran kartı
Nvidia RTX 3050 Tİ
Anakart
Asus G17 Laptop
İşlemci
Ryzen 4800H

Minidump dosyalarım buradaki linkte Memtest ile RAM'ları kontrol ettim. Pass dedi hiçbir şekilde uyarı vermedi.
Özellikle oyun oynarken IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası alıyorum ya da direk donup kendini yeniden başlatıyor. M.2 SSD'den olabilir mi? PC sıcaklıkları çok normal.
Cihaz ASUS G17 Ryzen 7 4800H RTX 3050 Ti 16 GB X1 Samsung soodim RAM 3200 MHz CL22 DDR4.

FurMark testlerinde bir sıkıntı yok. Performans da normal önceden konu açmıştım zaten driverları kökten sildim kurdum. Her yolu denedim. Yardımcı olur musunuz?

Birisi yok mu ? yetkili Abilerim/Kardeşlerim...

Son düzenleme:
Bana ekran kartından gibi geldi ama... Hangi sürüm sürücü kurulu şu an? Sisteme herhangi bir OC, UV gibi ayar yaptınız mı? Neden SSD'den şüphelenmiştiniz?

Bana ekran kartından gibi geldi ama... Hangi sürüm sürücü kurulu şu an? Sisteme herhangi bir OC, UV gibi ayar yaptınız mı? Neden SSD'den şüphelenmiştiniz?

SSD'den süphelenme sebebim yok fakat tüm değerler normal tek geriye SSD kalıyor geriye. OC vardı iptal ettim Afterburner'den. UV ne onu bilmiyorum, ekran kartı sürücüm 560.94

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam OC ayarını varsayılana aldıysanız güzel. Bakın bakalım tekrar mavi ekran alacak mısınız.

Mavi ekran vermiyor ama direkt donuyor ve siyah ekran veriyor.
Oyunlarda mı oluyor yine? Ne zaman başladı bu sorun? Başlamadan önce bir şey yapmış mıydınız sistemde? Her ayarı varsayılana alıp ekran kartı sürücüsünü 1-2 eski sürüme düşürmeyi deneyin.

Oyunlarda mı oluyor yine? Ne zaman başladı bu sorun? Başlamadan önce bir şey yapmış mıydınız sistemde? Her ayarı varsayılana alıp ekran kartı sürücüsünü 1-2 eski sürüme düşürmeyi deneyin.

Bazen masaüstündeyken de oluyor bugün bilgisayar açılınca da oldu yaklaşık 2 haftadır bu sorun devam ediyor ekran kartı sürümünü her türlü denedim hiçbir şey de yapmadım.

Bazen masaüstündeyken de oluyor bugün bilgisayar açılınca da oldu yaklaşık 2 haftadır bu sorun devam ediyor ekran kartı sürümünü her türlü denedim hiçbir şey de yapmadım.

Chipset acaba sıkıntılı mı sıcaklık ayarı normal yani.

Chipset acaba sıkıntılı mı sıcaklık ayarı normal yani.
Sanmam. Mavi ekran alırsanız yeni dosyaları atın, onları inceleyerek bir şey söyleyebilirim fakat onun dışında fikirler tükendi bende.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı