aozanyay

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Windows 10'dayken arada sırada mavi ekran alıyordum. Şimdi Windows 11'e geçtim. Sürekli mavi ekran hatası alıyorum. O kadar çok ki bazen mavi ekran vermeden sistem kendini yeniden başlatıyor. Bazen de oturum açtıktan sonra siyah ekran çıkıyor. Sadece mouse imleci gözüküyor. BlueScreenView üzerinden hataların kaynaklarına baktım. Farklı hata kodları var. En çok da IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatasını alıyorum. Hataların kaynağı da ntoskrnl.exe gözüküyor. RAM testini yaptım, sorun çıkmadı. Ayrıca SSD sağlığı da %97. aygıt yöneticisinden baktım, eksik sürücü de gözükmüyor. Sürücü doğrulayıcısından Microsoft dışındaki tüm sürücüleri seçtim, yine de mavi ekranlara çözüm bulamadım. Minidump dosyamı paylaşıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sürücü doğrulayıcıyı açtıktan sonra aldığım ilk hata: New2

Minidump

Sistem özellikleri:
MB: Aorus B450 Elite.

GPU: ASUS RTX 2060 6 GB.

CPU: AMD Ryzen 5 3600.

SSD: Kingston A2000 500GB.

RAM: HyperX 2x8GB.

İşlemcinize bağlı bir modülün, bir raporda, yüklenemediğini gördüm. Daha önce konusu geçti mi hatırlamıyorum ama "manual" olarak veya AMD Ryzen Master yazılımı ile herhangi bir overclock işlemi yapmış mıydınız? Yaptıysanız da yapmadıysanız da BIOS sıfırlamayı deneyelim bir. RAM'lerinizi de kısa bir süreliğine XMP ayarı açıksa kapalı konuma getirip bir gözlemleyelim. İlgisi olup olmadığı konusunda henüz kesin bir yargım yok ama denemekten herhangi bir zarar gelmez diye düşünüyorum. İçimde hala diskle ilgili bir sıkıntı olduğu şüphesi var. SSD'nizin yazılımını kurup, eğer varsa kendi yazılımı üzerindeki sağlık verisi içeren veya test seçeneği içeren sekmelerin görsellerini atar mısınız?

Link : https://media.kingston.com/support/downloads/KSM_setup_1.5.1.6.exe

İşlemcinize bağlı bir modülün, bir raporda, yüklenemediğini gördüm. Daha önce konusu geçti mi hatırlamıyorum ama "manual" olarak veya AMD Ryzen Master yazılımı ile herhangi bir overclock işlemi yapmış mıydınız? Yaptıysanız da yapmadıysanız da BIOS sıfırlamayı deneyelim bir. RAM'lerinizi de kısa bir süreliğine XMP ayarı açıksa kapalı konuma getirip bir gözlemleyelim. İlgisi olup olmadığı konusunda henüz kesin bir yargım yok ama denemekten herhangi bir zarar gelmez diye düşünüyorum. İçimde hala diskle ilgili bir sıkıntı olduğu şüphesi var. SSD'nizin yazılımını kurup, eğer varsa kendi yazılımı üzerindeki sağlık verisi içeren veya test seçeneği içeren sekmelerin görsellerini atar mısınız?

Link: https://media.kingston.com/support/downloads/KSM_setup_1.5.1.6.exe

Hiçbir birime overclock yapmadım. Linkteki yazılımı indirdim. BIOS ve RAM'le ilgili önerinizi uygulayacağım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    65,7 KB · Görüntüleme: 33

Technopat Haberler

Geri
Yukarı