"IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" ve "HYPERVISOR_ERROR" mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

YusufOzbek

Kilopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1WvvzXRlGwHtE2PTQbMgm-8mbfPGrZy-u?usp=drive_link
RAM
Samsung M425R2GA3BB0-CQKOL 16GB 4800Mhz CL40
SSD veya HDD modeli
MICRON 2450 MTFDKBA1T0TFK 1TB
Ekran kartı
NVIDIA RTX 3060 Laptop
İşlemci
AMD Ryzen 7 6800H
Sistem özelliklerim:
  • ASUS ROG STRIX G15 (G513RM_Hq163)
  • Ryzen 7 6800H.
  • RTX 3060 laptop.
  • 1X 16 GB DDR5 4800MHz CL40 (Samsung M425R2GA3bb0-cqkol)

Tarayıcı üzerinden (ms Edge kullanıyorum) YouTube, Prime Video gibi platformlardan video izlerken mavi ekran hatası alıyorum. Günde 4-5 kere yaşıyorum. Oyun oynarken herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Kullanım rutinim yaklaşık 1 yıldır tamamen aynı fakat mavi ekran hatalarını 1-1, 5 aydır alıyorum.
Antivirüs olarak Kaspersky kullanıyorum (Bazı konularda alakalı olduğunu gördüm).

Her zaman MUX Switch açık olarak RTX 3060 üzerinden görüntü alıyorum.

Aldığım hatalar:
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)
HYPERVISOR_ERROR (20001)
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a)

DDU kullanarak AMD, NVIDIA ve Realtek sürücülerini kaldırdım ve güncel versiyonları tekrardan kurdum. BIOS'um neredeyse 1 yıldır güncel. Windows bellek tanılama aracını kullanarak belleklerimi tarattım ve herhangi bir hata bulamadım.

MiniDump Dosyaları (Google Drive) (otomatik olarak temizlediği için sadece son 4 minidump dosyasını alabildim)

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam RAM'leri bir de bu araçla Windows'tan bağımsız taratın.

Hocam RAM'leri bir de bu araçla Windows'tan bağımsız taratın.

Hocam az önce memtest86 ile de tarattım. 2 saat 17 dakika sürdü ve herhangi bir hata bulmadı.

Hocam işin garip yanı minidump dosyaları da normal değil.

2024-08-22_10-58-20.png

Kaspersky bende de bu IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatasını verdiriyor. Son birkaç aydır. Bence o antivirüsü silin ve öyle deneyin. Birkaç hafta Avast veya BitDefender falan kullanın. Bir bakalım sonuca.
Dün gece BIOS üzerinden sanallaştırma (SVM) kapattım ve yaklaşık 1 gündür bu şekilde kullanıyorum. Henüz mavi ekran hatası almadım ama tekrardan yaşarsam Kaspersky silip o şekilde test edeceğim. Eğer işe yararsa çözüm olarak işaretlerim.
Ya da bendeki Debugger sorunlu. :)
Hocam WinDbg ile sorun yaşamadan açabiliyorum.

Yanıtlarınız için tekrardan teşekkürler.

Dün gece BIOS üzerinden sanallaştırma (SVM) kapattım ve yaklaşık 1 gündür bu şekilde kullanıyorum. Henüz mavi ekran hatası almadım ama tekrardan yaşarsam Kaspersky silip o şekilde test edeceğim.
Güncelleme olarak geçmek istedim; BIOS üzerinden SVM kapatmak işe yaramadı, tekrardan IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası ile karşılaştım (minidump dosyası).

Son düzenleme:
Dün gece BIOS üzerinden sanallaştırma (SVM) kapattım ve yaklaşık 1 gündür bu şekilde kullanıyorum. Henüz mavi ekran hatası almadım ama tekrardan yaşarsam Kaspersky silip o şekilde test edeceğim. Eğer işe yararsa çözüm olarak işaretlerim.

Hocam WinDbg ile sorun yaşamadan açabiliyorum.

Yanıtlarınız için tekrardan teşekkürler.

Güncelleme olarak geçmek istedim; BIOS üzerinden SVM kapatmak işe yaramadı, tekrardan IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası ile karşılaştım (minidump dosyası).

@Vınnnn Hocam ben Kaspersky'dan şüphelendim. Siz de bakın. Konu sahibi sorun Kaspersky çıkarsa sakın ZoneAlarm da kurma o da aynı mavi ekranı verdiriyor. Haberin olsun.

Kaspersky'ı sil.

Eğer sanal kamera kullanıyor isen Aygıt Yöneticisi'nden sil.

Bluetooth sürücülerini güncelle.

Realtek sürücülerini güncelle.

DDU ile ekran kartı sürücünü kaldır geri kur.

Chipset güncelle.

Wi-Fi sürücünü güncelle.

İşlemci dahili grafik birimini de DDU ile kaldır geri kur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı