Çözüldü IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL veya SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

poweralpha

Hectopat
Daha fazla  
amd fx 8320 işlemcili, asus M5A97 R20 anakartlı 2x4gb ramlı bir sistemim var.
Ama bazen IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL veya SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası alıyorum.
bu isimleri arattığımda çoğunlukla RAM hatası diye yazanlar var.
halbuki test programlarında ramler hatalı gözükmüyor. Dual olarak çalıştırıyorum. acaba birbirine uymuyor mu? Cpu-z programıyla alınmış resimleri koyuyorum bir bakın acaba neden olabilir. Teşekkürler.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Çözüm
Sorun fandan değilmiş. RAM'ın tekini takdım sorun düzeldi. Galiba farklı RAM'ler Dual desteklemiyor. Her iki RAM'ın JEDEC'leri farklı.
Konuyu kapatabilirsiniz.
Realtek
SID:1669843 bunu indir.
____
Скачать файл asmedia_usb3_asm104x_1.16.16.0_1.16.18.16034.rar. Скачать бесплатно и без регистрации с TurboBit.net
İndir kur. Nvidia Denetim masasından kaldır ne varsa, DDU ile kaldır ve güncel sürümü kur. (ses sürücü ve HDMI sürücü seçili olmadan)
__
Hala devam ederse Win 8.1.1'e geç.

Dediklerini yaptım ama yine hata verdi, hatanın ismi değişti; PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA yazdı bu seferde.
Sistemim Win8.1 update 1 zaten.
Acaba fanlardan olabilir mi?
Kasanın ön tarafında ışıklı büyük fan ve arka tarafında ışıklı küçük bir fan var.
Bunlar molex kablolara bağlı. Acaba bu fanlardan yapar mı? Voltaj dalgalanması güç düşmesine sebep olur mu?

Ram dışında bu sorun donanım çakışmaları nedeniyle de olmakta. En basit yol, bios'a girerek ramleri tanıtman. Dram OC Profile kısmından ramlerine uygun olarak ayarlayıp f10 ile kaydedip çıkman. Ramler 1 -3 olarak veya 2-4 olarak taktığına dikkat etmelisin.

Sorunu buldum galiba. Kasanın ön tarafındaki ışıklı büyük fanın güç kablosunu söktüm. Sistemim kaç saattir çalışıyor daha hata vermedi.

Sorun fandan değilmiş. RAM'ın tekini takdım sorun düzeldi. Galiba farklı RAM'ler Dual desteklemiyor. Her iki RAM'ın JEDEC'leri farklı.
Konuyu kapatabilirsiniz.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı