İş başvurusu veya CV'ye ne yazılabilir?

Damnman

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba yakın zamanda 'depo elemanı' pozisyonlarına iş başvurusu yapacağım. Tam zamanlı çalışacağım. İnternetten CV nasıl olmalı nasıl yapılır tarzı videolar izledim fakat aklımda birkaç sorum var:

-1. 3 ay çalışmayı düşünüyorum. Bunu iş başvurusunda belirtmeli miyim yoksa belirtmeden işe girip kendim sebep uydurarak istifa mı edeceğim?(yakınlarım bence belirtme diyor.)

- 2. 3 yıl Anadolu lisesi okudum son sene üniversite sınavına hazırlanmak için açık liseye geçtim. Diplomam açık liseden onu mu yazmalıyım yoksa 3 yıl okudum diye belirtsem bir şey değişir mi?

- 3. şu an herhangi bir şekilde iş tecrübem yok. Haliyle iş tecrübesi istemeyen yerlere başvuracağım. Yine de "tamamen tecrübesizim" tarzında belirtmem gerekir mi belirtirsem çok geri plana düşer miyim tecrübeyle alakalı bir şey belirtmeli miyim?

Şimdiden teşekkürler. Zamanım kısıtlı umarım hızlıca çözüme ulaşırım.

İlk olarak genellikle seni işe alacak kişi sana ne kadar çalışmayı düşünüyorsun tarzında soru soracaktır. Sorduğunda belirtirsin.
2, Lise diplomanın olması yeterli iş başvurun için ben de senin gibi yaptım son senemde açığa geçmiştim. Bazen liseyi bazen açık öğretimi yazıyorum.
3, Tecrübe istenmeyen yere tamamen tecrübesizim diye gitmenin anlamı ve gereği yok. Bir tık kendine güvenin olsun kötü imaj verirsen ezilirsin.

1. Kaç ay çalışacağını belirtme (Bu çok umurlarında değil ama işe girerken İnsan Kaynakları biz sürekli çalışacak eleman arıyoruz diye mırın kırın yapıyor. Sanki 30.000 40.000 tl ye adam alıyorlar)
2. Lise mezunu olduğunu belirt yeter
3. Kendinden emin konuş ilk başta işte bu iş şöyle zordur böyle zordur yapabilir misin diye seni bi korkutmaya çalışabilir. Zaten 3 ay çalışacaksın fazlasını yaparım de.
4. Kendini fazla yorma eğer ki depo işine girersen üç kuruş kazanacam diye fıtık olursun.
5. Her yüzüne gülene güvenme.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Kaç ay çalışacağını belirtme (bu çok umurlarında değil ama işe girerken insan kaynakları biz sürekli çalışacak eleman arıyoruz diye mırın kırın yapıyor. Sanki 30.000 40.000 TL'ye adam alıyorlar)
2. Lise mezunu olduğunu belirt yeter.
3. Kendinden emin konuş ilk başta işte bu iş şöyle zordur böyle zordur yapabilir misin diye seni bir korkutmaya çalışabilir. Zaten 3 ay çalışacaksın fazlasını yaparım de.
4. Kendini fazla yorma eğer ki depo işine girersen üç kuruş kazanacağım diye fıtık olursun.
5. Her yüzüne gülene güvenme.

Benim için 4. cümle buradaki en önemli cümle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yakın zamanda 'depo elemanı' pozisyonlarına iş başvurusu yapacağım. Tam zamanlı çalışacağım. İnternetten CV nasıl olmalı nasıl yapılır tarzı videolar izledim fakat aklımda birkaç sorum var:

-1. 3 ay çalışmayı düşünüyorum. Bunu iş başvurusunda belirtmeli miyim yoksa belirtmeden işe girip kendim sebep uydurarak istifa mı edeceğim?(yakınlarım bence belirtme diyor.)

- 2. 3 yıl Anadolu lisesi okudum son sene üniversite sınavına hazırlanmak için açık liseye geçtim. Diplomam açık liseden onu mu yazmalıyım yoksa 3 yıl okudum diye belirtsem bir şey değişir mi?

- 3. şu an herhangi bir şekilde iş tecrübem yok. Haliyle iş tecrübesi istemeyen yerlere başvuracağım. Yine de "tamamen tecrübesizim" tarzında belirtmem gerekir mi belirtirsem çok geri plana düşer miyim tecrübeyle alakalı bir şey belirtmeli miyim?

Şimdiden teşekkürler. Zamanım kısıtlı umarım hızlıca çözüme ulaşırım.
İşi nerden buldun knk

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı