İş başvurusunda sadece kimlik istenmesi normal mi?

Yer
Ankara
Bugün ayakkabı dünyasına iş başvurusu için gittim ve benden sadece kimlik bilgimi istediler. Ne bir form ne de başka bir şey yaptılar. Görüşme bile yapmadılar. Sebebini sorunca SSK işlemleri için gerekli olduğunu söylediler. Konuştuğum kişi akşam bana TC kimlik numaranı at, SSK işini halledince seni çağıracağım ve "Bir şey imzalatacağım." dedi. Ben de açıkcası hiç güvenemedim ve ben size döneceğim diyerek evime döndüm. Sizce şüphe duymakta haklı mıyım yoksa boşa heyecan mı yaptım?

İlk defa mı gitmiştiniz? İlk defaysa eğer ilginç evet. Yani form doldurma, görüşme, mülakat vs. olmadan direkt SSK istenmez ki. İnşaata amele alırken bile(yanlış anlamayın her mesleğe saygım var, ama inşaat ameleliği sadece beden gücü istediği için bu örneği verdim) yapabilir misin bu işi diye soruyorlar. Ayakkabı satış işine nasıl olurda form görüşme olmadan direkt SSK isterler..
Bana şüpheli geldi açıkçası.

İlk defa mı gitmiştiniz? İlk defaysa eğer ilginç evet. Yani form doldurma, görüşme, mülakat vs. olmadan direkt SSK istenmez ki. İnşaata amele alırken bile(yanlış anlamayın her mesleğe saygım var, ama inşaat ameleliği sadece beden gücü istediği için bu örneği verdim) yapabilir misin bu işi diye soruyorlar. Ayakkabı satış işine nasıl olurda form görüşme olmadan direkt SSK isterler.
Bana şüpheli geldi açıkçası.

Ayakkabı dünyasına ilk defa gidişimdi daha önce çalıştığım yerleri bile sormadılar cidden çok saçma geldi.

Bugün ayakkabı dünyasına iş başvurusu için gittim ve benden sadece kimlik bilgimi istediler. Ne bir form ne de başka bir şey yaptılar. Görüşme bile yapmadılar. Sebebini sorunca SSK işlemleri için gerekli olduğunu söylediler. Konuştuğum kişi akşam bana TC kimlik numaranı at, SSK işini halledince seni çağıracağım ve "Bir şey imzalatacağım." dedi. Ben de açıkcası hiç güvenemedim ve ben size döneceğim diyerek evime döndüm. Sizce şüphe duymakta haklı mıyım yoksa boşa heyecan mı yaptım?
CV falan isterler diye düşünüyorum. Sonra mülakat yapıp sizi arayacağız derler. Aman dikkat hocam dolandırılmayın sakın.

Eğer mağaza müdürü sizinle görüşüp okey verdiyse kendi şirketi adına, insan kaynaklarına kimlik bilgilerinizi iletmesi yeterli sigorta işlemlerini başlatması için.
Yalnız personel özlük dosyanızda diğer gerekli belgelerin de bulunması gerekiyor normalde adli sicil kaydı vb.

Ben Ankara'da yaşıyorum benimle görüşen kişide İzmir'den Ankara'ya 10 gün önce gelmiş birisiydi bana kartını verdiğinde insan kaynaklarından olduğunu gördüm ve internetten ufak bir araştırma yaptım hakkında en ufak bir şey bile yoktu ve benimle görüşen kişinin ağzı aşırı bozuktu sürekli küfürlü ve sert konuşuyordu açıkcası insan kaynaklarında olan bir insanın böyle olmasıda beni tedirgin etti.
Eğer mağaza müdürü sizinle görüşüp okey verdiyse kendi şirketi adına, insan kaynaklarına kimlik bilgilerinizi iletmesi yeterli sigorta işlemlerini başlatması için.
Yalnız personel özlük dosyanızda diğer gerekli belgelerin de bulunması gerekiyor normalde adli sicil kaydı vb.

Ortalıkta açıkcası mağaza müdürü veya herhangi bir yetkili isim yoktu kendisini insan kaynaklarından olarak tanıtan bir kişi vardı sokağın ortasında deftere isim ve telefon numarası aldı sonrada kimlik bilgisi istedi pek bilgili olmadığım için tedirgin oldum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı