İş bulmakta zorlanıyorum

Hmm anladım. Haklısınız belki de forumda sormalıyım :) yine de zaman ayırıp tavsiye ve bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu mesajınız bile motive oldu. Yani gerçekten işsizlik berbat bir şey bir de üstüne üstlük anlayış göstermeyen akraba kesimim var sanki işsizlik benim suçummuş gibi :(
Durumunuzu çok iyi anlayabiliyorum, işsizlik zor ve bu psikolojiyle kazanç garantisi bile yokken sıfırdan bir iş öğrenmeye çalışmak daha zor ve kafa karıştırıcı.

Hmm anladım. Haklısınız belki de forumda sormalıyım :) yine de zaman ayırıp tavsiye ve bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu mesajınız bile motive oldu. Yani gerçekten işsizlik berbat bir şey bir de üstüne üstlük anlayış göstermeyen akraba kesimim var sanki işsizlik benim suçummuş gibi :(

Rica ederim, İngilizceniz varsa çeviri işleri, özel ders vs gibi alternatifleri de düşünebilirsiniz. Tek bir yönden ilerlemeyin birkaç alternatifle başlayın hangisi tutar ve ilerlerse o yöne ağırlık verirsiniz.

Durumunuzu çok iyi anlayabiliyorum, işsizlik zor ve bu psikolojiyle kazanç garantisi bile yokken sıfırdan bir iş öğrenmeye çalışmak daha zor ve kafa karıştırıcı.
Gerçekten oyle resmen çıkmaz bir sokaktayım.. inşallah bugünlerde geçecek 😞

Rica ederim, İngilizceniz varsa çeviri işleri, özel ders vs gibi alternatifleri de düşünebilirsiniz. Tek bir yönden ilerlemeyin birkaç alternatifle başlayın hangisi tutar ve ilerlerse o yöne ağırlık verirsiniz.

İngilizcem cok iyi değil ama bilemiyorum belki evet dediğiniz gibi bu alanlara da bakmakta fayda var yani nereden nasıl bir iş çıkacak hiç belli olmaz. Her şeyin hayırlısı 😞

Ben yazılım okuyorum öğrenciyim. Üniversiteye gittim gideli babamdan bir defa bile para istmedim. 2 yıldır sanaldan freelance çalışıyorum sürekli olarak. Aylık en düşük 18 ile 25 bin lira arasında bir gelirim var. Tabii ilk başladığımda bu meblağ 2 3 bin lira falandı. Sizde grafikten anlıyorsanız freelance çalışabilirsiniz. Sürekli bir iş olması daha iyi olur sürdürülebilirlik açısından. Hatta millet aldığım telefonu ve cihazlarımı görünce forumda beni linçlemişti :D öğrenci adam bunları niye alır baba parası cart curt diye :D yani burada ne yaparsanız yapın klavye başındaki hayatında hiç para kazanamamış sabah akşam oyun oynayan boş elemanlar gene sizin kadar yaşantısı olmasa bile ahkam kesmeye çalışacak.
Hocam yazılım da ne tip şeyler yaptırıyorlar?
Üniversite öncesi temeliniz var mıydı?
Bize de tavsiye verseniz.

Katılıyorum. Ama şöyle bir gerçek de var ki freelance iş bulmak başlarda zor. Ben yaklaşık 7-8 aydır Bionluk'da üyeyim ama hiç iş gelmedi. Bundan 10 gün önce şansıma iş geldi ve 100€ karşılığında yaptım. Onu bitirdikten sonra ki gün 3 tane birden iş geldi. 2'si olmadı birisiyle devam ediyorum. İlk başlarda bionluktan hesap açınca fake hesaplar ile kendisine sipariş alırsa iyi olabilir.

Yazılım demiş ya hocam.

Hocam Bionluk'ta insanlar size gelip teklif veriyor değil mi?
Birilerine ücretsiz iş yapsak biraz. Sonra trafik çekebilecek düzeye gelince de parayla yapmaya başlasak olmaz mı diyecektim.

Hocam yazılım da ne tip şeyler yaptırıyorlar?
Üniversite öncesi temeliniz var mıydı?
Bize de tavsiye verseniz.

Hocam Bionluk'ta insanlar size gelip teklif veriyor değil mi?
Birilerine ücretsiz iş yapsak biraz. Sonra trafik çekebilecek düzeye gelince de parayla yapmaya başlasak olmaz mı diyecektim.

Tabii ki temelim vardı 2 dilde temelim vardı aslında anlatacak olursam çok uzun olur ve gerçekten üşendim :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı