İş eğitimleri mesai saatine girer mi?

TRickboy

Megapat
Yer
Çamlıca
Daha fazla  
Meslek
Vardiya Zabiti
Merhaba arkadaşlar, ben 1.5 yıldır bir giyim magazasında çalışıyorum. İşe başladığım günden bu güne kadar sürekli kendi eğitim sitelerinden egitim videoları yayınlıyorlar ve bu egitimlerin sonunda sınavları oluyor, eğitimleri tamamlamamızıda zorunlu tutuyorlar. Ben artık bu videolar ve sınavlarla uğraşmaktan sıkıldım. Şimdiye kadar 155 tane eğitimi tamamlamışım ve bunların içindeki video sayılarıda 3 tane, 5 tane, hatta 9 tane bile oldugu oluyor. Daha önceden çalışmış oldugum iş yerinde işe başlamadan önce eğitimler veriliyordu ve eğitimler sadece güncellemek adına 1 yılda bir tekrar ediliyordu.
Benim derdim şu; ben bir öğrenciyim, üstelik bu iş yerinde kısmi süreli yarı zamanlı çalışan bir personelim yani haftada 15 saat çalışıyorum, işe başlamadan önce böyle anlaştık ve saatimi de bu yüzden yukarı çekmiyorlar. Ben derslere, İngilizce çalışmama ve bağlama kursuma vakit ayırmak istiyorum. Yani tamam, iş yeri egitim versin ama bu nedir? 155 tane egitim başlıgı ve içinde bir sürü video, artık bıktım. İş kanunu mevzuatına ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sitesine bakındım lakin bir bilgiye ulaşamadım. Ya bunlar için ayırdıgım vakitin ücretini ödesinler ya da egitim olmasın artık yeter çünkü eski iş yerimdeki bölge müdürüm bana "Egitim süreleri mesai saatine girer." demişti. Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı? Beni aydınlatırsa sevinirim.
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun 17. maddesinde "Bu madde kapsamında verilecek eğitimin maliyeti çalışanlara yansıtılamaz. Eğitimlerde geçen süre çalışma süresinden sayılır. Eğitim sürelerinin haftalık çalışma süresinin üzerinde olması hâlinde, bu süreler fazla sürelerle çalışma veya fazla çalışma olarak değerlendirilir." böyle bir açıklama verilmiş. Ben cevabımı aldım, konu kilitlenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı