İş hayatına atılırken nasıl bir yol izlenmeli?

Cafer Aksoy

Centipat
Daha fazla  
Dostlar ben 17 yaşında bir öğrenciyim. Borsa ve iddia yüzünden yaklaşık 1500 lira kaybettim. Elbette bu diğer kişilerle kıyasladığımızda çok bir para değil ama para kaybetmemden daha önemlisi bu illetlerden kurtuldum. Kendimi huzurlu hissediyorum artık. Şimdi ise bir etli ekmekçide işe başlayacağım. 12 saat çalışacağım en az ve parayı konuşmadım adamla. Öncelikle sizce kaç lira alırım ve bana verebileceğiniz genel tavsiyeler nelerdir? Teşekkürler.

Dostlar ben 17 yaşında bir öğrenciyim. Borsa ve iddia yüzünden yaklaşık 1500 lira kaybettim. Elbette bu diğer kişilerle kıyasladığımızda çok bir para değil ama para kaybetmemden daha önemlisi bu illetlerden kurtuldum. Kendimi huzurlu hissediyorum artık. Şimdi ise bir etli ekmekçide işe başlayacağım. 12 saat çalışacağım en az ve parayı konuşmadım adamla. Öncelikle sizce kaç lira alırım ve bana verebileceğiniz genel tavsiyeler nelerdir? Teşekkürler.
Asgari ücret verir ama bildiğiniz gibi her yer asgari ücret bile vermeyebiliyor. Okul okuyup o alanda da çalışabilirsiniz. Ya da herhangi bir ustanın yanına çırak olarak girin.

27 yaşında bir abin olarak söyleyeyim. Öyle bir işte 12 saatte,30 bin TL’den aşağı çalışmam. 30 binde orası vermez. İt muamelesi yapar,asgariye süründürür.
Reis haklısın bu arada bişey diyemem ama burayı bulabildim fiyatı da konuşmak istemedim yanlış anlamasın diye. Ama maaş hakkında tek söylediği şey mesaiye kalırsan 3 5 kuruş fazla veririz demesiydi. Hayırlısı bakalım.

Reis haklısın bu arada bişey diyemem ama burayı bulabildim fiyatı da konuşmak istemedim yanlış anlamasın diye. Ama maaş hakkında tek söylediği şey mesaiye kalırsan 3 5 kuruş fazla veririz demesiydi. Hayırlısı bakalım.
12 saate mesai dediğin,izin gününde gel diyecekler kardeşim benim. Yanlış anlayacaklarsa,mekanı kapatsınlar. Önden hakkını soruyorsun. Emek veriyorsun,kendini ezdirme öyle. Edebin ve kalbin temiz belli ama alınacaklarsa bu masadan kalksınlar bence. Maaş önden konuşulur,bunun 17’si,27’si,37’si olmaz.
Ben patron olsam. İlk maaşını belirtir sonra işi anlatırım. Sonra ortak noktada mıyız ? Bakarız beraber. Ortak noktadaysan,hayırlı olsun der. Maaş günü de hayrını gör derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı