İş nasıl bulunur?

Caglanur3

Centipat
Arkadaşlar 23 yaşındayım, çalışmam lazım iş nasıl bulurum? İnternetten Gratis'e, Watsons'a her yere başvurdum. Yarın Burger King'e, MC Donalds'a gideceğim inşallah olur. Sizce alırlar mı, nereye hangi siteye başvurabilirim?

Basvurdugun yerler icin genelde bir kriter olmuyor o yuzden eleman acigi varsa muhtemelen girebilirsin. Bu tarz yerler genelde asgari ucret verdigi icin mumkunse elemani bol olan, mesai saatleri belli, maasini gunu gunune yatiran yerlere basvurmani oneririm. Migros bunlardan birisi olabilir mesela. Calisan kisi sayisi cok olursa eleman acigi olmayacagindan mesailer daha duzenli ve belirli olur. Fazla mesai, yapmaman gereken ek is muhabbetine vs. cok girmemis olursun.

Direkt sitelerden başvurmak yerine, AVM'lere giderek çeşitli mağazaların camlarındaki ilanlara bakarak da başvuru yapabilirsiniz, bu şekilde daha iyi olur, çünkü bizzat alımı yapacak kişiyle görüşme şansınız olur.

Çoğu mağazada personel alımı mağaza müdürünün insiyatifiyle olur, yani mağaza müdürü sizinle görüştükten sonra eğer personel ihtiyacı da varsa ve sizden o izlenimi aldıysa, gerisi formalite oluyor.

Bol şans, umarım istediğiniz şekilde bir iş bulursunuz.

Direkt sitelerden başvurmak yerine, AVM'lere giderek çeşitli mağazaların camlarındaki ilanlara bakarak da başvuru yapabilirsiniz, bu şekilde daha iyi olur, çünkü bizzat alımı yapacak kişiyle görüşme şansınız olur.

Çoğu mağazada personel alımı mağaza müdürünün insiyatifiyle olur, yani mağaza müdürü sizinle görüştükten sonra eğer personel ihtiyacı da varsa ve sizden o izlenimi aldıysa, gerisi formalite oluyor.

Bol şans, umarım istediğiniz şekilde bir iş bulursunuz.

Gratis'e sordum eleman daha yeni almışlar Burger King'e yarın soracağım şansıma umarım orası bari olur.

Migros'ta çalıştım.

Burger ve Mc gibi yerler genelde oldukca yogun oluyor. AVM'de ise hafta sonlari zorlu gecebilir bir de sicagin icerisinde calisiyor. Kurumsal yerler olduklari icin maasdan yana sorun olmaz. Bim'de mesailer biraz daha yogun olabiliyor ama maaslar daha yuksek oluyor bildigim kadariyla. Asgariden 5-6K daha fazla veriyorlar diye biliyorum. Yakininda Paribu Cineverse varsa oraya da bakmani oneririm. Mesai saatleri biraz daha esnek oluyor, is de calistigin yere gore biraz daha rahat oluyor. Filmleri vs. de erkenden izleyebiliyorsun. Umarim kendine uygun bir is bulursun.

Migros dışında 3 harfli marketlerde çalışmamanı öneririm. Çalışma koşulları, mesai saatleri sana söylenenden farklı oluyor. Gereksiz zorlanırsın, çalıştığının karşılığını alamazsın. Ben bizzat çalışmadım fakat çalışan insanlardan duydum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı