İş ve günlük iş için alınan laptop ekran kartlı mı olmalı?

Dias

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi günler dilerim. Şimdi biz bir laptop almaya karar verdik, laptop sadece film video izlemek için bir de ben çekim yapıyorum kamera çektiğim görüntüleri parça parça kaydediyor bu görüntüleri DaVinci Resolve programı ile birleştiriyorum bu kadar laptopun yapacağı bütün iş bu günlük kullanımda Full HD 4K videoları rahatça izlemek ve görüntü birleştirme bunun için 20-30k ekran kartlı laptop almaya gerek var mı yoksa ekran kartsız laptop benim için yeterli mi? Model önerisinde bulunabilirsiniz şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığınız işlemler CPU ağırlıklı gibi gözüküyor. İyi işlemcili bir laptopa ihtiyacınız var. İntel 13.nesil işlemcisi olan Asus modellerine bakabilirsiniz.

DaVincci Resolve kısmen güçlü sayılabilecek bir programdır. O yüzden bütçeniz varsa ekran kartlı üst modellere de bakabilirsiniz, şayet yoksa bütçeniz arkadaşın dediği gibi 13.nesil işlemciye sahip bir bilgisayar almanız doğru olur.

MacBook m1/2 düşünmez misiniz? Film izlemek için güzel bir ekrana ve diğer işlemler için güçlü bir işlemciye sahip.

MacBook m1/2 düşünmez misiniz? Film izlemek için güzel bir ekrana ve diğer işlemler için güçlü bir işlemciye sahip.

Daha önce hiç Apple kullanmadım ve bilgisayarı ağırlıklı olarak babam da kullanacak şimdiye kadar hep Windows kullandı Apple alışabileceğini zannetmiyorum.

Aslında alışması pek sürmez fakat Windows tarafında şunlara bakabilirsin;

Arkadaşlar bulunduğum şehride gezdikte babamla konuştuk çok fazla da bir şey vermek istemiyor zaten masaüstü bilgisayarımda birçok işimizi görüyoruz eski Toshiba laptopumuz bozuldu yaklaşık 13-15 senedir kullanıyorduk bozulunca yeni alalım dedik babama sordum 20-30k çok fazla diyor 10k civarında işimizi görecek laptop bulamaz mıyız ya da bu dediğim işleri yapacak minimum laptopun fiyatı nedir? şöyle bişey buldum bu nasıldır mesela? https://www.akakce.com/laptop-noteb...s-fhd-dizustu-bilgisayar-fiyati,33832739.html

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı