İş ve oyun için bilgisayar önerisi

NiXeciX

Hectopat
Competitive programming ile uğraşıyorum. Rahat kod yazabileceğim ve film izleyebileceğim, şarjı makul seviyede giden ve oyun oynuyabileceğim bir bilgisayar bakıyorum. Dell'in XPS serisine baktım. Ancak güncel oyunları takip ettiğim için biraz düşündürdü. XPS alıp yanına harici ekran kartı almak mı mantıklı; yoksa Msi, Asus gibi markaların oyun modellerine mi bakmak daha mantıklı olur?
Ayrıca harici ekran kartı sıkıntı yaratır mı?
Önceki laptobum Msi GE60'dı oyun oynarken haliyle elektriğe takılı halde oyun oynadım. Ondan dolayı bataryası öldü. Bir arkadaşımdan duyduğuma göre artık böyle bir sorun olmuyor batarya %95'den sonra daha fazla şarj olmuyor ve batarya ölmüyor diye doğru mudur, bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bütçe belirtirsen ona göre ürün önerebiliriz. Dizüstü bilgisayar alıp, bir de ekran kartı almanın mantıklı bir tarafı yok. Günümüz üst seviye dizüstü bilgisayarları oyunlarda çok iyi performans veriyor. Bataryayı ne şekilde kullanırsan kullan bir süre sonra ölüyor, 2-3 sene kadar idare eder. Bu arada prize takılı olmadan oyun oynamayı hayal bile etme, en baba dizüstü 1 saat dayanmaz. Oyunlardan keyif alacak şekilde performans istiyorsan prize takılı olmalı.

Öncelikle bütçe belirtirsen ona göre ürün önerebiliriz. Dizüstü bilgisayar alıp, bir de ekran kartı almanın mantıklı bir tarafı yok. Günümüz üst seviye dizüstü bilgisayarları oyunlarda çok iyi performans veriyor. Bataryayı ne şekilde kullanırsan kullan bir süre sonra ölüyor, 2-3 sene kadar idare eder. Bu arada prize takılı olmadan oyun oynamayı hayal bile etme, en baba dizüstü 1 saat dayanmaz. Oyunlardan keyif alacak şekilde performans istiyorsan prize takılı olmalı.
8 8.5 kadar olabilir en maksimum durumda ya bataryayı prize takmak öldürmüyor gibi birşey duydum. %95'ten sonra şarj olmayı bırakıyormuş yeni laptoplar o yüzden şarja takılı oynamak sorun olmaz diye düşünüyorum doğru mudur?

Benim demek istediğim bunun tam tersi zaten. Performans için şarja takılı şekilde oynamak zorunluluk. Bu arada bilgisayardaki batarya en ekonomik parçalardan biri, kullanmaya başladığın andan itibaren nasıl kullandığından bağımsız olarak zaman içinde tükenecek. Dediğim gibi 2-3 sene batarya performanslı şekilde kullanılır, dizüstü hala kullanılacak durumda ise batarya alırsın. En son aldığım dizüstünü 1 senedir kullanıyorum, hiç prizden çıkartıp iş yapmadım. Günlük internet işleri zaten telefonla bile hallediliyor. Böyle bir cihaza para vereceksen performans alman önemli, batarya ömrüne takılma. Onun dışında performanslı ürünlerden, oyun harici günlük kullanımlarda 2-3 saat arası bir bil ömrü alırsın genel olarak.
8000TL bandındaki en uygun ürünlerden biri: Asus GL502VS-FY323T Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB Fiyatı

Benim demek istediğim bunun tam tersi zaten. Performans için şarja takılı şekilde oynamak zorunluluk. Bu arada bilgisayardaki batarya en ekonomik parçalardan biri, kullanmaya başladığın andan itibaren nasıl kullandığından bağımsız olarak zaman içinde tükenecek. Dediğim gibi 2-3 sene batarya performanslı şekilde kullanılır, dizüstü hala kullanılacak durumda ise batarya alırsın. En son aldığım dizüstünü 1 senedir kullanıyorum, hiç prizden çıkartıp iş yapmadım. Günlük internet işleri zaten telefonla bile hallediliyor. Böyle bir cihaza para vereceksen performans alman önemli, batarya ömrüne takılma. Onun dışında performanslı ürünlerden, oyun harici günlük kullanımlarda 2-3 saat arası bir bil ömrü alırsın genel olarak.
8000TL bandındaki en uygun ürünlerden biri: Asus GL502VS-FY323T Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB Fiyatı
Gigabyte aero 15 hakkında ne düşünüyorsun? Pil boyutuda gayet yüksek.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı