İş ve Oyun için IPS vs LED

Cengooo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba kankalar 700 TL civarlarında bütcem var.

Adobe after, premiere programlar üzerinde kendimi geliştirmeye başladım. Oyunda olmaz olmaz oynarım diyorum. IPS mi tercih etmeliyim, LED mi tercih etmeliyim?

IPS tercih edersem iş açısından daha iyi olacak galiba fakat 5 ms oyunda problem olur mu ? Ghost flan diyorlar profesyonel bir oyuncu değilim, takılmıyorsa iyidir heralde o_O

Led 1 ms :sinsi:(n) acaba çalışmalarda da sıkıntı çıkarmaz mı?
Yardımlarınızı bekliyorum bugün yarın alacağım. :):bıyık:

Ekran kartım: MSI GTX 1050 Ti

Birde elden almak istiyorum vatan kutu açıp öle piksel varsa ürünü alamama gibi güzelliği var cazip geliyor bu yüzden elden vatandan almak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır 5ms sıkıntı yaratmaz. Paneli kaliteli monitörlerde de Ghosting olmaz. 1ms ile 5ms arasındaki farkı anlaman imkansız zaten. IPS alınmalı. Led bir panel çeşidi değildir ayrıca.

Son düzenleme:
1ms tepki süresi ile 5ms tepki süresi arasındaki farkın anlaşılması elbette imkansız değil.
Yalnızca tepki sürelerinin her senaryoda aynı performansı göstermeyeceği gerçeği var.

Griden griye veya yakın - kontrast renkler arası geçişlerde, pikseller fazla zorlanmıyor haliyle düşük tepki süreleri verebiliyor. Siyah beyaz gibi en zıt, en zor senaryolarda ise elbette bu değer iddia edilen en yüksek tepki süresine ulaşıyor.

Yani ; 1-5ms monitörler karşılaştırılırken, o anda panelde akan görüntünün de çok önemi var. Gündelik kullanıcı Dust2 oynarken bütün her taraf kum rengi olacağı için 1 ile 5 değeri arasındaki farkı net olarak göremeyecektir, farkı anlaması güçleşecektir.
Ama görüntü kaplamaların zıt renklerden oluştuğu bir haritada oynasa aradaki farkı çok net görebilirdi. Siyah beyaz satranç tahtası gibi zeminin - duvarların olduğu bir görüntüde aradaki fark, ayrıştırılabilir kolayca.

Zaten arkadaşın oyun konusunda bir beklentisi yokmuş, o halde 5MS IPS panel tercih etsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı