Çözüldü İş yeri için web sitesi nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gokhan Bird

Hectopat
Merhaba spotçu dükkanı açtım fakat dükkanın önü pek yaya trafiği olan bir yer değil. O yüzden daha çok internetten alım satıma yoğunlaşmak istiyorum. Ama hiçbir bilgim yok (web sitesi açmaktır, reklam vermektir), bunlari nasıl öğrenebilirim? Ve bana tahminen aylık masrafı ne olur reklamla beraber? Bir de ücretli yapan birileri var mı? Şimdiden teşekkürler.

Örneğin şöyle Google'da aratınca en başta çıkmak istiyorum.

Çözüm
Hiç bilginiz yoksa r10 veya benzeri yerlerden bilen kişilerden destek almanda fayda var. Yoksa satış yapmak için birde senin bu konuları öğrenmeni beklemek zorunda kalacaksın.

Site açmanın masrafı yıllık 300-1000₺ arası birşey tutar. Tabi siteyi kendin oluşturursan. Öte yandan google'de üste sıralarda çıkmanın iki yolu var. Biri organik aramalarda seo sayesinde üst sıralarda çıkmak(reklam vermeden). Diğeri reklam vermek.

Bir süre reklam ile ilerleyip kazandığın paranın bir kısmıyla seo'ya yatırım yapabilir böylece ileride ki reklam giderini sıfıra indirebilirsin.
Hiç bilginiz yoksa r10 veya benzeri yerlerden bilen kişilerden destek almanda fayda var. Yoksa satış yapmak için birde senin bu konuları öğrenmeni beklemek zorunda kalacaksın.

Site açmanın masrafı yıllık 300-1000₺ arası birşey tutar. Tabi siteyi kendin oluşturursan. Öte yandan google'de üste sıralarda çıkmanın iki yolu var. Biri organik aramalarda seo sayesinde üst sıralarda çıkmak(reklam vermeden). Diğeri reklam vermek.

Bir süre reklam ile ilerleyip kazandığın paranın bir kısmıyla seo'ya yatırım yapabilir böylece ileride ki reklam giderini sıfıra indirebilirsin.

Çözüm
Google sites e bakabilirsiniz. Google da en başta çıkmak için plugin alıyorsun aylık-yıllık bilmiyorum fiyatını. Şu video yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba spotçu dükkanı açtım fakat dükkanın önü pek yaya trafiği olan bir yer değil. O yüzden daha çok internetten alım satıma yoğunlaşmak istiyorum. Ama hiçbir bilgim yok (web sitesi açmaktır, reklam vermektir), bunlari nasıl öğrenebilirim? Ve bana tahminen aylık masrafı ne olur reklamla beraber? Bir de ücretli yapan birileri var mı? Şimdiden teşekkürler.

Örneğin şöyle Google'da aratınca en başta çıkmak istiyorum.
İşletme adınız nadir bir şeyse ilk sıralarda çıkabilirsiniz. Domain olarak kesinlikle .xyz .biz gibi ucuz görünümlü domainleri tercih etmeyin. Onun yerine .net .com gibi domainleri tercih edin. Ayrıca siteye düzgün bir host da eklemeniz önemli. Ayrıca DDoS koruması vesaire de eklemelisiniz. Çünkü bu tarz basit işletmelerin web siteleri lamer tayfanın hackleyebileceği kapasitede oluyor genelde. Ayrıca web sitenize bir de ücreti karşılığında bir siber güvenlik uzmanından penetration test yaptırırsanız, hem açıkları kapatırsınız. Hem de daha güvenli bir web siteniz olur. Tüm bunların yanında search engineering optimisation da çok önemli. Web sitenizi tasarlayacak tasarımcı işinde deneyimli olmalı. Wordpress gibi basit ve kalitesiz tasarımları olan servislerden kaçınılmalı.

Google sites e bakabilirsiniz. Google da en başta çıkmak için plugin alıyorsun aylık-yıllık bilmiyorum fiyatını. Şu video yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Plugin demişim pardon domain o.

İşletme adınız nadir bir şeyse ilk sıralarda çıkabilirsiniz. Domain olarak kesinlikle. Xyz. Biz gibi ucuz görünümlü domainleri tercih etmeyin. Onun yerine .net .com gibi domainleri tercih edin. Ayrıca siteye düzgün bir host da eklemeniz önemli. Ayrıca DDoS koruması vesaire de eklemelisiniz. Çünkü bu tarz basit işletmelerin web siteleri lamer tayfanın hackleyebileceği kapasitede oluyor genelde. Ayrıca web sitenize bir de ücreti karşılığında bir siber güvenlik uzmanından penetration test yaptırırsanız, hem açıkları kapatırsınız. Hem de daha güvenli bir web siteniz olur. Tüm bunların yanında Search engineering optimisation da çok önemli. Web sitenizi tasarlayacak tasarımcı işinde deneyimli olmalı. WordPress gibi basit ve kalitesiz tasarımları olan servislerden kaçınılmalı.

Konuya çok Fransız kaldım, dediklerinizin hiçbirini anlamadım ama yine de teşekkürler. Bunları ücretli bir şekilde R10'dan yaptırabilirim anladığım kadarıyla

Technopat Haberler

Geri
Yukarı