İş yerinde kaç saat çalışılır?

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
Merhaba. Bugün bir kafeye başvuruya gideceğim. Açılış sabah 8, kapanış gece 12 olarak gözüküyor. Bu kadar saat çalışmak zorunda mıyım? Yasal mı? Saat dolduğu zaman çıkacak mıyım yoksa?

Patronun vicdanına kalmış bir şey.

Merhaba. Bugün bir kafeye başvuruya gideceğim. Açılış sabah 8, kapanış gece 12 olarak gözüküyor. Bu kadar saat çalışmak zorunda mıyım? Yasal mı? Saat dolduğu zaman çıkacak mıyım yoksa?
En fazla 11 saat hocam fazlası suç olarak gözüküyor.

Hocam normal bir mekanda da açılış kapanış saatleri bu tarz olur zaten sizin vardiyanız önemli sizi 16 saat çalıştıramayacaklarına göre.

11 saatten fazla çalışmanız suçtur ekstra ücret vermeyeceklerse tabi

Tamamdır. Bugün başvurmaya gideyim.

Büyük ihtimalle 8 veya 10 saat oluyor bazı yerler 2 saat mesai gibi daha çalıştırıp fazlasını veriyor eğer hakkını veriyorsa sorun yok.

Vallahi ben sigortasiz olarak yevmiyeli komigile gittimde oglen 3 gidip gece 2 3 gibi cikiyorum. 3 4 gun ust uste gittigimde pestilim cikiyor surekli devam eden calisanlar nasıl dayaniyor anlamıyorum pek.

Yasal sınırı aşmama yollarını firmaların işletmelerin çoğu bulmuş durumda. Ondan dolayı eğer çok fazla insanın yaşadığı şehirlerdeysen '' işine gelirse '' modunda davranılabilir sana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı