İş yerinde yemek verilmiyor

clane.spoth

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
İç mimarlık ofisinde satış danışmanı olarak çalışıyorum. Bugün ilk iş günümdü ve benden önce girenlerin de söylediğine göre öğle yemeği ve molası yokmuş. Yani öğle yemeği veya yemek ücreti verilmiyormuş. Bugün de verilmedi. Sizce bu durumda ne yapılmalı? İş yerinde çalışana en azından bir öğün yemek verilmesi yan haklardan birisi değil midir?

Herkese merhaba,
İç mimarlık ofisinde satış danışmanı olarak çalışıyorum. Bugün ilk iş günümdü ve benden önce girenlerin de söylediğine göre öğle yemeği ve molası yokmuş. Yani öğle yemeği veya yemek ücreti verilmiyormuş. Bugün de verilmedi. Sizce bu durumda ne yapılmalı? İş yerinde çalışana en azından bir öğün yemek verilmesi yan haklardan birisi değil midir?

Normalde iş yerinde öğle yemeği verilmesi zorunlu yani verilmesi gerekiyor, cumartesi mesela öğleden sonra saat 2-3 gibi çıkıyorsanız ya da 1 gibi bile çıkıyorsanız dahi öğle yemeğinizi yiyerek ondan sonra çıkmanız gerekiyor fakat bunu yapan iş yeri o kadar az ki ama sizin yaşadığınız duruma benzer bir problem uzun zamandır yaşıyorum artık boş verdim uğraşmaktan yoruldum çünkü bizim de Home Office olarak çalıştığımız için ofiste çalışan arkadaşlara yol parası+yemek parası veriliyor bize mesela evde Home Office olarak çalışan 5-6 kişiye ise siz zaten evde yemek yiyorsunuz denilerek yemek ücreti vs verilmiyor, aynı zamanda yol parasıda verilmiyor hadi yol parasını geçtim zaten herhangi bir yolcuğum olmuyor fakat yemek ücreti verilmesi gerekiyor bunun yanında ekstra haklarında verilmesi gerekiyor ancak bunu yapan iş yeri dediğim gibi o kadar az ki o yüzden yaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı