İş yerinden bir abi sürekli borç istiyor

kokooorec

Hectopat
18 yaşında bir fabrikada yeni işe başladım 3-4 ay oldu. Derdi olmayan engelli bir gencim aşırı asosyalim.

Olay ilk olarak beni kahvehaneye götürmesiyle başladı. 30k kredi çektirdi, ben ödeceğim onu dedi çektim.

2. olarak araba masrafı için 15k ek hesaptan istedi onu da verdim, geri ödeceğim dedi.

3. olarak annesi ameliyat olacakmış 5K lazım olduğunu söyledi, nakit Avans'tan 3K çektirdi 4K verebildim en fazla. (nakit avansın ne olduğunu bile bilmiyorum.)

Dosya Ekleri

• IMG_0583.jpg
    IMG_0583.jpg
    400,3 KB · Görüntüleme: 445
18 yaşında bir fabrikada yeni işe başladım 3-4 ay oldu. Derdi olmayan engelli bir gencim aşırı asosyalim.

Olay ilk olarak beni kahvehaneye götürmesiyle başladı. 30k kredi çektirdi, ben ödeceğim onu dedi çektim.

2. olarak araba masrafı için 15k ek hesaptan istedi onu da verdim, geri ödeceğim dedi.

3. olarak annesi ameliyat olacakmış 5K lazım olduğunu söyledi, nakit Avans'tan 3K çektirdi 4K verebildim en fazla. (nakit avansın ne olduğunu bile bilmiyorum.)
Hocam sen ne yapmışsın ya. Dolandırmasın seni? Dolandırmasın değil dolandırır bak dikkat et. Bir kişi bu kadar para istemez birinden. Hiç sorgulamadın mı hemen çat diye vermişsin ayrıca. Ben de pc toplayacağım bana da 40-50k ateşlesene (!)

Abicim çok geçmiş olsun, umarım öder. Lütfen kimseye de böyle imkanlar tanıma. Kimse için kredi çekme, kimse için ek hesaptan para alma.

Bu ameliyat olayından sonra bir daha kimseye para vermeyi düşünmüyorum zaten.

Peki şöyle bir sorum olacak, Bunların hiç birini ödemez ise ne yapmam lazım?
Eğer yazılı bir şekilde sana ödeyeceğini söylediyse, borçlu olduğunu belirtir dava açabilirsin. Ama yazılı veya sesli kanıtın yoksa elinde, çok bir şey yapamazsın, sen ödersin onları, o da yer.

Yapmayın ya şöyle şeyler gözünüzü seveyim 18 yaşındasın senin hiç annen baban yok mu sen napiyorsun demiyor mu anlamadım ki aslında engelli bireylerin resitlik gibi şeyleri olmaması kisitlanmasi lazım kredi yönünden Üstüne alınma fakat böyle olaylar çok var iyiliğiniz için en azından.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı