IŞİD Mossad mı kurdu?

DublinDEI

Decipat
Daha fazla  
Kendisini İslam'ın "kurtarıcısı" iddia eden IŞİD'in İsrail'e hiçbir zaman terör saldırısı yapmaması bana garip geliyor. Ki hiçbir zaman terör saldırıları olmasın. Ancak IŞİD diğer ülkelerde insanları katledip İsrail'e dokunmamalari bana çok şüpheli geliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-09-09-10-26-18-164_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-09-09-10-26-18-164_com.android.chrome.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20250909_102700.jpg
    IMG_20250909_102700.jpg
    127,4 KB · Görüntüleme: 45
Kendisini İslam'ın "kurtarıcısı" iddia eden ışid'in İsrail'e hiçbir zaman terör saldırısı yapmaması bana garip geliyor. Ki hiçbir zaman terör saldırıları olmasın. Ancak ışid diğer ülkelerde insanları katledip İsrail'e dokunmamalari bana çok şüpheli geliyor.

Bu tarz örgütler kukla zaten...

Kendisini İslam'ın "kurtarıcısı" iddia eden IŞİD'in İsrail'e hiçbir zaman terör saldırısı yapmaması bana garip geliyor. Ki hiçbir zaman terör saldırıları olmasın. Ancak IŞİD diğer ülkelerde insanları katledip İsrail'e dokunmamalari bana çok şüpheli geliyor.

Obama kurdu kara oğlan

Kimin kurduğundan daha çok, şu an kim tarafından yönetildiği önemlidir.
Taliban'ın kuruluşunun maddi desteğini Amerika kabul etti. Ama bir süre dipçik yemiş olsa da, sürekli Amerikan emellerine alet olmaya devam ediyor. Halen Afganistan'da Amerikan amaçlarına hizmet ediyor!

Her türlü sarhoş madde kullanımı - üretimi - satışı haram olmuş olsa da, şu an taliban birçok terörist grup gibi (PKK ve türevlerinde olduğu gibi) esrar/afyon üretimi-ticareti yaparak lider takımının servetini arttırmaya devam ediyor.

Geldiğimiz gün itibari ile de işid'i kim kurduğu çok da önemli değil. Özellikle Suriye'deki faaliyetleri ve Türkiye'ye verdikleri zarar ile kim sonuçdan karlı çıktığı önemlidir.

Her eylemi birileri iyi niyet ile başlatabilir. Ama sonuç olarak, eylemin geldiği noktada kimin bundan daha çok faydalandığı daha önemli.

Benzer durum, Irak da güçleri çoğunlukta olan PKK türevleri kendilerine bir yurt ediniyor gözükse de, önemli olan Irak petrolünün kontrolü kimde?

Sonraki hedef olan İran petrolü var. Molla yönetimini başa getiren Amerika, bugün yıktığı şah yönetimini arar durumda.
İran aynı zamanda karadan Çin ve Rusya için de güzel bir baskı noktası. Rusya'dan ayrılmış ve birçok yeraltı madenlerinden habersiz Türki cumhuriyetlerinde olan mafya liderler de maşa olmaya şimdiden hazır.

Kendisini İslam'ın "kurtarıcısı" iddia eden ışid'in İsrail'e hiçbir zaman terör saldırısı yapmaması bana garip geliyor. Ki hiçbir zaman terör saldırıları olmasın. Ancak ışid diğer ülkelerde insanları katledip İsrail'e dokunmamalari bana çok şüpheli geliyor.

Işid ve benzeri radikal örgütlerin ortaya çıkışını yalnızca dinî motivasyonlarla açıklamak yetersiz kalmaktadır. Bu tür örgütlerin ideolojik söylemleri, çoğunlukla arka planda bulunan ekonomik ve jeopolitik çıkarların meşrulaştırılması için kullanılan bir araç niteliği taşımaktadır. Özellikle Orta Doğu gibi enerji kaynakları bakımından stratejik öneme sahip bir coğrafyada, petrol ve doğal gaz piyasasının kontrolü küresel güçler açısından belirleyici bir hedef olmuştur.

Nitekim çeşitli araştırmalar, terör örgütlerinin doğrudan ya da dolaylı yollarla devlet aktörleri tarafından fonlandığını ve yönlendirildiğini ortaya koymaktadır. Bu finansman, örgütlerin yalnızca askerî kapasitesini artırmakla kalmamakta; aynı zamanda bölgede siyasi otoritenin zayıflamasına, yönetim boşluklarının doğmasına ve toplumsal istikrarsızlığın derinleşmesine yol açmaktadır. Böylelikle, söz konusu devletler hem hedef ülkelerin iç dinamiklerini kontrol altında tutmakta hem de enerji kaynakları üzerinde nüfuz tesis etmektedir.

Bu bağlamda ışid'in İsrail'e yönelik doğrudan bir saldırıda bulunmamış olması da tesadüf olarak değerlendirilemez. Örgütün saldırılarını ağırlıklı olarak bölge halklarına ve istikrarlı yönetimlere yöneltmesi, aslında hangi güçlerin çıkarına hizmet ettiğinin dolaylı bir göstergesi niteliğindedir. Dolayısıyla, ışid'in “islam'ın kurtarıcısı” iddiası, esasen ekonomik çıkarların ve jeopolitik hesapların üstünü örten bir ideolojik kılıftan ibarettir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı