IŞİD Müslümanlığı Mı Temsil Ediyor?

• Konuyu başlatan Cpisy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.986
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
C

Cpisy

Ziyaretçi
Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla.

Son yıllarda batı devletlerinin İslam dinini terörün kaynağı olarak göstermesi ve bunda başarılı olması yetmiyormuş gibi bu IŞİD denen sapık terör örgütü sözde İslam adına yerleri feth ediyor, baş kesiyor, cariye alıyor ya da tecavüz ediyor. Batılıların onlarda var olan İslam düşmanlığından bunu böyle görmesini bir nebze anlarım da, Müslüman kişilerin buna kanması nedir? Hiç mi açıp Kuran'ı okumadınız? Kuran'da haksız öldürmeye ister ateist, ister Hristiyan, Budist, satanist ne olursa olsun kesin olarak ceza vardır deniliyor. Tek meşru olduğu vakit, kişinin senin canına kast etmesi ve sırf sen Allah'a inanıyorsun yani Müslümansın diye seninle savaşa girmesidir. Bunun dışındaki tüm durumlarda sadece teblih yapabilirsin, ne bir zorlama ne de baskı uygulayamazsın!

Müslümanım diye geçinen ve bunlara sempati duyan her kimse lütfen önce Müslümanlığı ve dininin kaynağı olan kitabı baştan sona kadar en iyi anlayacağı dil ile okusun. Arapça bilmiyor anlamıyor ama Arapça okuyorsun! Anlamadıktan sonra istersen bin defa baştan sona Kuran'ı okuyup bitir, içindeki mesajları ve bilgileri almadıktan sonra ne faydası var. İslamı temsil ediyorum diye geçinenler (ilahiyatçılar,hacılar,hocalar vs.) illa Arapça okunması gerektiği gibi yanlış bir düşünceyi savunuyorlar. Neymiş efendim sevapmış, arkadaşım onun sevabı içindekileri okuyup, anlayıp ve uygulayınca oluyor. Anlamadan okumanın sevabına kanıp, okuduğunu anlamayan bir Müslüman topluluğu meydana getirmiş haldeyiz.

Ek olarak günümüz Müslümanlığı asıl kaynak olan Kuran'ı bırakıp hadislere yönelmiş ve bence %99'u uydurulmuş şeylere inanmış durumdayız. En basit örneği İstanbul'u fetheden komutan hadisi vardır herkesin bildiği, onun ortaya çıkışı ve hadisin tamamında İstanbul'u feth edecek olanların Mısırlılar olacağını söylüyor. Yani hemen hemen herkesin bildiği bu hadisin bile uydurma olduğu yani Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in söylemediği ortaya çıkıyor. Hadis kitapları olarak geçen 4 büyük kitaptaki hadislerin çoğu da birbiriyle çelişkili ve zıt düşmektedir. Hatta aynı kitapta bir hadiste Peygamber Efendimizin kan aldırdığı aynı kitabın ilerleyen sayfalarında aldırmadığı yazmaktadır. Kuran'ı zaten okumayan yada anlamadan okuyan İslam alemini hadislerle IŞİD denen yobaz örgütü aslında biz oluşturduk. Sözüm ona IŞİD hadislerde geçiyormuş! Allah'ın ordularıymış! Müslümanlık böyle cani ve gaddar bir din değildir. Tam aksine hoşgörü ve insanın özgürlüğünü savunan bir dindir. Cahiliye devrinde Arapların diri diri kızlarını gömdüğü bir ortamda Peygamber Efendimizin kızını omuzlarına alarak gezdirmesi, en gaddar kişilere bile ölüm emri vermemesine karşılık şimdilerde ateistim diyenlere bizim milletimiz hemen öldürelim, gereksiz insan mantığıyla bakıyor. Peki ona kendi dinimizi anlatsak, onlara biraz zaman versek ve dışlamasak daha iyi olmaz mı? O güzelliği gördükten sonra zaten bir kişinin ateist kalması düşünülemez. Şimdiki şartlarda ateist nüfusu bence az bile!

Son olarak Yüce kitabımız Kuran'ın ilk ayeti ''Oku! Seni yaradan Rabb'inin adıyla...'' diyor. Yani oku, araştır, anla, kendini geliştir, bilime yönel ama seni yaratanı unutma çünkü okuyup, araştırırsan zaten mükemmel tasarımı, en ince ayarları ve kusursuz düzeni göreceksin. Yüce kitaptaki inanılmaz bilgileri tek tek alıntı yapmak pek doğru olmaz çünkü bir bütün olarak anılması gerekir. Ama ilk ayetteki mesajı sözüm ona hadisçiler yada İslam dinini öcü ve gerici olarak gösterenlere; Allah'ın siz mi, gerçek Müslümanlar mı gerici sorusuna cevap niteliğindedir. Bir çok bilim adamı ve mucitte Müslümandır. Günümüzde ise cahil toplumun (ki maalesef çoğu Müslüman) rahatlığa düşkünlük, okumama ve her programa çıkan ilahiyatçılara inanması İslam'ı 'gerici' diye damgalayanların ekmeğine yağ sürmüştür. IŞİD ve buna benzer tüm örgütlerin yobaz, sapık ve kendi çıkarları doğrultusunda Yüce dinim İslam'ı kullandığını söylemek istiyorum. Yeter artık gerçekten son noktaya ulaştım çok doluyum. Biraz okuyalım ve araştıralım. Lütfen!

Çok önemli bir şey söyleyim. Işid Amerika tarafından 2004 yılında kurulmuş bir militan gurubu. Bu militan gurubunu kendini müslüman gibi göstererek, müslümanların üstünde baskı oluşturulmaya çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onların İslam'ı temsil etmesi Obama'nın Amerika'yı komistleştirmesi gibidir, yani onlar İslam'ı temsil ediyorsa zamanında Napoleon'da temsil etmiştir, Kazıklı Vayvoda'da. Hepsi de ne müslüman, ne hristiyan, insan olsalar dahi herkezi biçmiyor mu?

Sadece Türkiye'nin üstünde daha fazla baskı oluşturmak ve bir çok devletin Amerika'ya destek vermesi.

IŞİD müslümanlığı temsil etmiyor olabilir, IŞİD'i "dış güçler" kurmuş olabilir ama şu gerçeği hiç kimse gözardı edemez: ülkemizde IŞİD'e sempati duyanların oranı%10'un üstünde ve hatta örgüte katılım da inanılmaz düzeyde. Yani iğneyi dış mihraklara batırırken çuvaldızı alıp kendinize batırmanızda fayda var. IŞİD bu kadar başarılı bir örgüt olduysa bunun altında yatan nedenleri kimse gözardı edemez.

Kuzenim KPSS'ye girecekti, ben de ona eşlik etmek için onunla gittim. Kuzenin üniversite mezunu bir arkadaşı ile karşılaştık. Çay içiyoruz gazete okuyoruz sınav öncesi falan, kuzenin arkadaşı: "IŞİD PKK'yı bitirdi, destek veriyorum şu adamlara." dediğinden beri bu konuda Recep Baltaş'a kesinlikle katılıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı