Işık sızması ileride sorun çıkarır mı?

crowez

Centipat
Daha fazla  
Yeni bir monitör aldım. Küçük bir ışık sızması çıktı. Gözü pek rahatsız etmiyor, aklıma takılan tek soru ileride sorun çıkarır mı acaba? Çünkü rahatsız etmediği için garantiyle falan uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Işık sızması ileride arta da bilir azala da bilir. Garanti servisleri ekranın %25inden azını etkiliyorsa servise kabul etmiyorlar.
IPS ekranlarda beklenen bir olay olduğu için yeni ürününde de bunu yaşama ihtimalin her zaman var. Monitöründe ''local dimming'' tarzı bir özellik varsa onu araştırıp, sızma olan yerlere uygulamanı öneririm.
İnternette bazı yerlerde mikrofiber bir bez ile ışık sızan panel ile çerçeve civarına masaj uygulayın diyorlar, ama sonucunun başarılı olup olmadığını hiç görmedim.

Işık sızması ileride arta dabilir azala dabilir. Garanti servisleri ekranın %25'inden azını etkiliyorsa servise kabul etmiyorlar.
IPS ekranlarda beklenen bir olay olduğu için yeni ürününde de bunu yaşama ihtimalin her zaman var. Monitöründe "local dimming" tarzı bir özellik varsa onu araştırıp, sızma olan yerlere uygulamanı öneririm.
İnternette bazı yerlerde mikrofiber bir bez ile ışık sızan panel ile çerçeve civarına masaj uygulayın diyorlar, ama sonucunun başarılı olup olmadığını hiç görmedim.

%3 %4'lük bir kısımda var sadece peki artmaması için nasıl bir önlem almamız lazım.

%3 %4'lük bir kısımda var sadece peki artmaması için nasıl bir önlem almamız lazım.
İsterseniz pamuklara sarın teknolojik aletler başta sorunluysa ilerde de sorunları %90 artıyor. Tecrübeyle sabittir. Sorunlu mala en kesin çözüm iade ya da değişim. Önlem falan hikaye ayıplı mal kullanılmaz, tavsiyeleri dinleyin ancak paranızı çöpe atmayın yapabiliyorsanız iade ya da değişim talep edin. Kabul etmezlerse de geçmiş olsun. Tavsiye edilenleri uygulayın umarım ilerde daha kötü olmaz.

Benim okuduğum laptop olsaydı ekrana fazla baskı uygulamayın demek olurdu. Ama monitörler zaten sabit duran cihazlar olduğu için başka bir şey yapmanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Ben de yurtdışından sağlam bir ücrete Asus laptop aldım ve onda bu sorunu yaşadım. Size verdiğim bilgi, Türkiye Asus resmi garanti servisinin bana verdiği bilgidir.
Yine de içiniz rahat değilse karşı tarafa bahane olarak tarafımca çok rahatsızlık verici diye bir bahane de sunabilirsiniz. Ülkemiz tüketici mevzuatı böyle kişisel tatminsizlik içeren açıklamalarda ürün yeni satılmışsa size hak vermede hafiften daha meyilli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı