Işık sızması ve IPS Glow normal mi?

f4thcq

Decapat
Daha fazla  
Dostlar monitör alacağım ikinci el, ışık sızması ve IPS GLOW için test istedim adam attı ama bana biraz çok geldi. Kamerada daha çok gözüktüğünü söyledi ama bende de IPS ekranlı laptop var, laptopa göre çok gibi geldi monitördeki ışık sızması.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-10-23-58-15-126_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2024-06-10-23-58-15-126_com.google.android.apps.photos.jpg
    16,7 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20240610_235654.jpg
    IMG_20240610_235654.jpg
    76,8 KB · Görüntüleme: 82
Monitörün modeli ViewSonic XG2705 mi? Kendim kullanıyorum ve benzettim, eğer bu modelse bende buradakinin çeyreği kadar ya vardır ya yoktur, normal değil.
Yok hocam Asus TUF VG249Q model. Bana fazla geldi. Özellikle İPS GLOW için VA monitör almayı düşündüm ama black smearing ve ghosting daha kötü bir durum olduğu için vazgeçtim. Daha önce bir monitörüm vardı ve deli gibi İPS GLOW ve ışık sızması vardı. Resmen korkulu rüyam bu sorun, fabrikadan çıkan monitör de dahi var. Üreticilerin azıcık maliyet arttırıp bunu çözmemeleri çok can sıkıcı.

IPS panellerde rahatsız edecek düzeyde mi oluyor? Yakın zamanda IPS panele geçmeyi düşünüyorum bende.
Kaliteli panelde çok az oluyor hocam ama bu 10k altı fiyat bandı altında ki monitörlerin birçoğunda var. Tabi istisnalar da var. Yani bu konudan rahatsız olan var rahatsız olmayan var, beni çok rahatsız ediyor o yüzden seçiciyim biraz. Gönül ister paramız olsun OLED alalım.

Yok hocam ASUS TUF VG249Q model. Bana fazla geldi. Özellikle IPS glow için VA monitör almayı düşündüm ama Black smearing ve ghosting daha kötü bir durum olduğu için vazgeçtim. Daha önce bir monitörüm vardı ve deli gibi IPS glow ve ışık sızması vardı. Resmen korkulu rüyam bu sorun, fabrikadan çıkan monitör de dahi var. Üreticilerin azıcık maliyet arttırıp bunu çözmemeleri çok can sıkıcı.

Kaliteli panelde çok az oluyor hocam ama bu 10k altı fiyat bandı altında ki monitörlerin birçoğunda var. Tabii istisnalar da var. Yani bu konudan rahatsız olan var rahatsız olmayan var, beni çok rahatsız ediyor o yüzden seçiciyim biraz. Gönül ister paramız olsun OLED alalım.

OLED panellerde bile yaygınmış.

OLED panellerde bile yaygınmış.
Oled ve Mini led panellerde görülmeyecek kadar az oluyor hocam çünkü bu sorun arkadan Led aydınlatmalı panellerde görülüyor, monitörün ince kalan veya tam kapatılamamış kısımlarından kaynaklanıyor. Oled ve Mini led teknolojisi daha farklı o yüzden bu sorun yok denecek kadar az. Tabi kaliteli İPS de de az.

IPS panellerde rahatsız edecek düzeyde mi oluyor? Yakın zamanda IPS panele geçmeyi düşünüyorum bende.

ViewSonic XG2705-2 kullanıyorum, IPS panele sahip. Siyah ekranda sadece sağ üstte çok ufak ışık sızması mevcut, dikkatli bakınca gözüküyor. Rahatsız edecek düzeyde bile değil.

Yok hocam ASUS TUF VG249Q model. Bana fazla geldi. Özellikle IPS GLOW için VA monitör almayı düşündüm ama Black smearing ve ghosting daha kötü bir durum olduğu için vazgeçtim. Daha önce bir monitörüm vardı ve deli gibi IPS GLOW ve ışık sızması vardı. Resmen korkulu rüyam bu sorun, fabrikadan çıkan monitör de dahi var. Üreticilerin azıcık maliyet arttırıp bunu çözmemeleri çok can sıkıcı.

Kaliteli panelde çok az oluyor hocam ama bu 10k altı fiyat bandı altında ki monitörlerin birçoğunda var. Tabii istisnalar da var. Yani bu konudan rahatsız olan var rahatsız olmayan var, beni çok rahatsız ediyor o yüzden seçiciyim biraz. Gönül ister paramız olsun OLED alalım.

Kendi kullandığım modeli öneririm. İkinci el 5000TL bandında alabileceğiniz en premium 144Hz 1080p IPS modellerden birisi diyebilirim. Sıfır fiyatı inanılmaz derecede pahalı, 13.000TL civarlarında ama ikinci elden ortalama 5000TL civarlarına ilanlar var. Cihazdan cihaza değişebiliyor ışık sızması durumu, alacağınız cihazı da yine kontrol ederek alın tabii ki. Benim kullandığım model 2.5 yıllık ve yukarıda da bahsettiğim gibi çok ufak bir ışık sızması var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı