Dostlar monitör alacağım ikinci el, ışık sızması ve IPS GLOW için test istedim adam attı ama bana biraz çok geldi. Kamerada daha çok gözüktüğünü söyledi ama bende de IPS ekranlı laptop var, laptopa göre çok gibi geldi monitördeki ışık sızması.
Yok hocam Asus TUF VG249Q model. Bana fazla geldi. Özellikle İPS GLOW için VA monitör almayı düşündüm ama black smearing ve ghosting daha kötü bir durum olduğu için vazgeçtim. Daha önce bir monitörüm vardı ve deli gibi İPS GLOW ve ışık sızması vardı. Resmen korkulu rüyam bu sorun, fabrikadan çıkan monitör de dahi var. Üreticilerin azıcık maliyet arttırıp bunu çözmemeleri çok can sıkıcı.Monitörün modeli ViewSonic XG2705 mi? Kendim kullanıyorum ve benzettim, eğer bu modelse bende buradakinin çeyreği kadar ya vardır ya yoktur, normal değil.
Kaliteli panelde çok az oluyor hocam ama bu 10k altı fiyat bandı altında ki monitörlerin birçoğunda var. Tabi istisnalar da var. Yani bu konudan rahatsız olan var rahatsız olmayan var, beni çok rahatsız ediyor o yüzden seçiciyim biraz. Gönül ister paramız olsun OLED alalım.IPS panellerde rahatsız edecek düzeyde mi oluyor? Yakın zamanda IPS panele geçmeyi düşünüyorum bende.
Yok hocam ASUS TUF VG249Q model. Bana fazla geldi. Özellikle IPS glow için VA monitör almayı düşündüm ama Black smearing ve ghosting daha kötü bir durum olduğu için vazgeçtim. Daha önce bir monitörüm vardı ve deli gibi IPS glow ve ışık sızması vardı. Resmen korkulu rüyam bu sorun, fabrikadan çıkan monitör de dahi var. Üreticilerin azıcık maliyet arttırıp bunu çözmemeleri çok can sıkıcı.
Kaliteli panelde çok az oluyor hocam ama bu 10k altı fiyat bandı altında ki monitörlerin birçoğunda var. Tabii istisnalar da var. Yani bu konudan rahatsız olan var rahatsız olmayan var, beni çok rahatsız ediyor o yüzden seçiciyim biraz. Gönül ister paramız olsun OLED alalım.
Oled ve Mini led panellerde görülmeyecek kadar az oluyor hocam çünkü bu sorun arkadan Led aydınlatmalı panellerde görülüyor, monitörün ince kalan veya tam kapatılamamış kısımlarından kaynaklanıyor. Oled ve Mini led teknolojisi daha farklı o yüzden bu sorun yok denecek kadar az. Tabi kaliteli İPS de de az.OLED panellerde bile yaygınmış.
IPS panellerde rahatsız edecek düzeyde mi oluyor? Yakın zamanda IPS panele geçmeyi düşünüyorum bende.
Yok hocam ASUS TUF VG249Q model. Bana fazla geldi. Özellikle IPS GLOW için VA monitör almayı düşündüm ama Black smearing ve ghosting daha kötü bir durum olduğu için vazgeçtim. Daha önce bir monitörüm vardı ve deli gibi IPS GLOW ve ışık sızması vardı. Resmen korkulu rüyam bu sorun, fabrikadan çıkan monitör de dahi var. Üreticilerin azıcık maliyet arttırıp bunu çözmemeleri çok can sıkıcı.
Kaliteli panelde çok az oluyor hocam ama bu 10k altı fiyat bandı altında ki monitörlerin birçoğunda var. Tabii istisnalar da var. Yani bu konudan rahatsız olan var rahatsız olmayan var, beni çok rahatsız ediyor o yüzden seçiciyim biraz. Gönül ister paramız olsun OLED alalım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.