Attığınız monitör elimizdeki tek seçenekmiş gibi duruyor o fiyata ama eğer etiketlediğim kişi konuya dönerse o çok daha iyi monitör önerebilir yani biraz bekleyin derim.40 yılda 1 almak değil mevzu 15 yaşındayım ailemin durumu yok zar zor alıyorum 2 3 yıl sonra bir monitör daha alırım zaten.
Rtingste 60 Hz diyor 240Hz'de oynarsam sorun olmaz bence FPS ile pek alahkalı oldugunu düşünmüyorum.@
@375274
Attığınız monitör elimizdeki tek seçenekmiş gibi duruyor o fiyata ama eğer etiketlediğim kişi konuya dönerse o çok daha iyi monitör önerebilir yani biraz bekleyin derim.
@Sad Frog
Doğru bir yorum, ancak test edilen çoğu VA panel muhtemelen ışık sızmasından başarılı sonuçlar alır ips panellere göre. VA panellerin bu konuda üstünlüğünün olduğunu düşünüyorum illaki başarısız VA paneller vardır sitede sizin gibi kontrast ve panel tipine bağlı olmadığını söylemiş ancak test edilen VA panellerin siyah tekdüzelik konusunda daha başarılı olduğu söylenmiş. Bu kadar kafa karıştırmaya değer bil bilgi mi onu da bilmiyorum.Işık sızması olayına bir kişi hariç doğru bilgi sunan pek olmamış.
VA panelde ışık sızması yok IPS'de var diye bir mantık yok. Bunu herkes bilgin.
Monitör önerilerine gelirsek. 3060 Ti için 2K monitör gerekmez. Yüksek grafikli oyunlarda düşük FPS alırsın. İlla alayım diyorsan öneri sunarım.
Agon buradan bakabilirsin.
Benim de önerim 1080p/240Hz monitör almandır. Kullanım amacına göre tabii farklı modeller de bakılabilir.
Doğru bir yorum, ancak test edilen çoğu VA panel ışık sızmasından başarılı sonuçlar alır IPS panellere göre. VA panellerin bu konuda üstünlüğünün olduğunu düşünüyorum illaki başarısız VA paneller vardır ama site de de kontrast ve panel tipine bağlı olmaksızın test edilen VA panellerin siyah tekdüzelik konusunda daha başarılı olduğu söylenmiş. Bu kadar kafa karıştırmaya değer bil bilgi mi onu da bilmiyorum.
IPS vs VA: Comparing LCD Types Found In TVs
There are different TV technologies that each affect picture quality in their own unique way. Competing LCD panel types each offer advantages and disadvantages, and choosing a TV with one type over another can come down to personal preference.www.rtings.com
Öyle VA panelleri bulması aslında giriş seviyesinde çok zor yoksa düşük bütçeli konularda önerip duracağım aslında bende smear ve ghosting seviyesi düşük olmayan VA panelleri, kullanan biri olarak önermemeye çalışıyorum mesela ama bakıyorumki öneren maalesef çok sebebi ise bu smear yapan VA panellerin bir çok markada bulunması. Ben bu yüzden VA paneller genelde riskli diyorum ama VA panellerinin siyah tekdüzelik gibi testlerde de başarısız olduğunu düşünürsek ips panelllerin geneline göre bence kontrast oranları harici satılmasının dahi pek bir anlamı kalmıyor. Tabii ben yorumu niye yapıyorum derseniz korku oyunu ve filmi izlemeyi seven biri olduğumdan TN panel monitörüme göre 100 kat daha zevkli bir deneyim yaşadığımı söylemeliyim. Tamamen kullanım amacına bağlı öyle karanlık işlerde takılmazsa çokta bir anlamı yine yok tabii. Agon'u bende tavsiye ederdim mesela ama sinerji harici bir yerde o fiyata olmadığından tavsiye edememişim. O fırsat kaçmaz yani iyi etiketlemişim sizi.Doğru ama bilinmeyen bir şey değil. Konu sahibi zaten VA panellerde ki siyahların doğruluğundan dolayı VA panel mi almalıyım diye sormuş. Karanlık ortamda oyun oynadığı için siyahların göze batmamasını istiyor.
Bende eve gittiğimde akşam olduğu için hep karanlıkta oyun oynarım ve IPS panel kullanıyorum. Rahatsızlık yaşamadım.
Tamamen tercih meselesi.
VA panel alınacaksa bile ghosting seviyesi düşük, Motion blur seviyesi düşük ve (özellikle) Black smearing olmayan model almalı. (mesela önerdiğim Agon.)
Yoksa bu verdiğin bilginin bir değeri kalmaz. Ezber bilgi oluyor. Bunu bilen biliyor çünkü.
Işık sızması olayına bir kişi hariç doğru bilgi sunan pek olmamış.
VA panelde ışık sızması yok IPS'de var diye bir mantık yok. Bunu herkes bilgin.
Monitör önerilerine gelirsek. 3060 Ti için 2K monitör gerekmez. Yüksek grafikli oyunlarda düşük FPS alırsın. İlla alayım diyorsan öneri sunarım.
Agon buradan bakabilirsin.
Benim de önerim 1080p/240Hz monitör almandır. Kullanım amacına göre tabii farklı modeller de bakılabilir.
Hocam 165 hz alın geçin çoğu oyunda 240 fps bile alamazsınız. Çok 240 hz istiyorsan Odyssey G4 var ama hocalarımız attığı monitörler G4'ten de iyidir her türlü kaliteler yani.2K meraklısı değilim hatta 1080p olması daha mantıklı geliyor çünkü 2K alıp birkaç sene sonra 1080P'ye çekiceğimden pek bir anlami kalmıyor. 1080P'de 240Hz monitör önerınız var midir? Eğer kaliteli ise 165 Hz'de olabilir ama 240 tercihimdir.
Eğer 24 inç düşünürseniz bunu öneririm, VG279QM pek iyi sayılmaz.
AOC 24G2ZE/BK Monitör
AOC 24G2ZE/BK Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Hocam 165 Hz alın geçin çoğu oyunda 240 FPS bile alamazsınız. Çok 240 Hz istiyorsan Odyssey G4 var ama hocalarımız attığı monitörler G4'ten de iyidir her türlü kaliteler yani.
24 ekran küçük gelmezse siz gidip Aoc alırsınız, küçük gelirse bakarız. Ben 24 ekran kullanıyorum bence yeterli.Oynadığım oyunların %60ından fazlasında 240 üzeri alıyorum.