Isıl işlem uygulanan GPU ne kadar dayanır?

Katılım
16 Kasım 2018
Mesajlar
10.796
Makaleler
15
Çözümler
62
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba;

  • Yapanlar garanti vermiyor
  • Yetkili servislerin ciddi para isteme ihtimalleri var
  • Yeni bilgisayar için biriktirmeye çalışsam sürekli fiyatlar artıyor

Bu yüzden ısıl işlem yaptırmayı düşünüyorum GPU'ya. Cihaz Notebook.
 
Son düzenleme:

Bu konuda birkaç fotoğraf paylaşmıştım. Grafikler bozuk, oyunları açmıyor. Bir tek ETS 2'yi açabilmişti oyun olarak.

Aynı duyguyu yaşıyorum hocam, HD Graphics 520 kullanıyorum, 600p low'da GTA V oynatamıyor. İnternette 940M testine bakıyorum orta ayarlarda 30 FPS, çıldırmalık bir durum.

Yıllardır oynadığım Team Fortress 2'de bile sinir bozucu, oyun normalde hafif fakat topluluk sunucularındaki modlar eklenince en düşük ayarlarda tökezliyor.
Evet çok kötü bir durum. Şanslısın ki ekran kartın çalışır durumda yani chip daha ömrünü yitirmemiş. Ekranda ki çizgilere sebep olan şey chipin altında ki lehimlerin temas etmemesinden kaynaklanıyor bu ciddi bir perfonmans kaybına ve ekranda çizgiler oluşmasına sebep oluyor. Hemen yaptırmalısın o şekilde bilgisayar kullanmak işkence resmen ve insanın gücüne gidiyor. GT940M her ne kadar giriş seviyesi bir kart olsada 2013-2014 oyunlarını rahatlıkla açabiliyordu ve ETS 2 gibi oyunları rahatlıkla oynatabiliyordu. Intel HD Graphics gibi ekran kartı kullanmak zorunda kaldığımda önceden yüzüne bakmadığım oyunların hiçbirini açamadım. Steam Geniş Ekran modunda kartın belleği yetersiz geldiği için Steam Geniş Ekran modunda HD olarak kullanılmıyor :D. Dediğim şekilde yaptır hemen ekran kartını. O şekilde bilgisayar kullanmak işkence resmen.
 
Isıl işlem yapınca 1 ay çalışıyor veya 2 ay çalışıyor, rebelling yapınca 4 ay çalışıyor ve benzeri söylemler doğru değildir. Çipin bacaklarından kaynaklı bir arızası varsa; soğuk lehime düştüyse, korozyona uğradıysa veya çatladıysa temassızlık yapıyordur kaliteli bir rebelling yapıldığında çip çalışmaya devam eder ama çipin arızası çekirdeğinden kaynaklıysa çip değişimi gerekir. Önerdiğim firmaları arayıp yaptırabilirsin. İstanbulun en iyi firmalarını önerdim sana. Çiplerin yeterli soğutulamaması, soğuk ortamlarda bırakılmasından dolayı sık sık ısınıp soğuyup çok sıcaklık farkı yaşaması, laptop açıkken sağ veya sol tarafından tek elle kavranarak tutulması... Bu gibi durumlar çip arızalarını tetikler.

Ayrıca anladığım kadarıyla maliyet sizin için çok önemli bu yüzden ısıl işlem yaptırmak istiyorsunuz. Bunun için para ödemenize gerek yok. Birkaç basit ekipmanla kendiniz yapabilirsiniz evinizde fön makinesi varsa.
 
Ayrıca anladığım kadarıyla maliyet sizin için çok önemli bu yüzden ısıl işlem yaptırmak istiyorsunuz.
Hocam maliyet önemli fakat 2-3 aylık gidicek bir dandik fırın çözümüne başvurucağıma biraz daha biriktirip reballing yaptırırım. Başta belirttiğim gibi yetkili servis beni aşıyor.

Yine de fiyatını öğrenmek fena olmazdı. :D
2013-2014 oyunlarını rahatlıkla açabiliyordu ve ETS 2 gibi oyunları rahatlıkla oynatabiliyordu.
Kart ihtiyaçlarımı rahatlıkla karşılıyordu, zaten eski oyunlar oynuyorum (6 senedir 2007 yapımı Team Fortress 2 oynuyorum). Neden daha iyi bir kartım yok dedirtmedi bana.
 
Hocam maliyet önemli fakat 2-3 aylık gidicek bir dandik fırın çözümüne başvurucağıma biraz daha biriktirip reballing yaptırırım. Başta belirttiğim gibi yetkili servis beni aşıyor.
Fırın farklı bir işlem, ısıl işlem farklı. Isıl işlemi herkes yapabilir ve çipin zarar görme veya yollara zarar verme ihtimali var çok dikkatli yapılmadığı takdirde. Fırınlama işlemi çipin neme yapışmasına engellemek ve kalite kaybını önlemek için rebelling işleminden önce 24 saat 90-100 derecelik bir fırında ısıtılma işlemidir çipin ama şu ana kadar rebelling yapılacak çipi fırınlayan bir firma görmedim ama prosedür o şekildedir. Mühendis olduğunuzu sanıyordum küçük hesaplara takılmanıza şaşırdım.
 
Mühendis olduğunuzu sanıyordum küçük hesaplara takılmanıza şaşırdım.
Öğrenciyim, hedefim Çizgi Film ve Animasyon. Sanırım Grafik Mühendisliği'ne yakın fakat hareketli film odaklı bir bölümdü.

Mühendislikle pek alakalı olmasa da. :)
 
Son düzenleme:
Ah GT840M 3 yıl oyun oynadım bu kartla en son Battlefield-5 oynayın dedim ertesi günü gitti GT 800 ve 900 mobil kartlarda bu sorun çok var. Bir de Casper'in kalitesizliği eklenince olanlar oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ah gt840m 3 yıl oyun oynadım bu kartla en son battlefield-5 oynayın dedim ertesi günü gitti gt 800 ve 900 mobil kartlarda bu sorun çok var bide casper in kalitesizliği eklenince olanlar oluyor
Bu seride yanma sorunları çok fazla sanırım.
Ben haddinden fazla yüklendim normal kullansaydım şu an hala kullanırdım ittire kaktira pubg oynamak en son battfield 5 i bi deneyim dedim bir iki saat oynadım kapattım ertesi gün açtığımda oyunlarda renkler biribirine girmiş burda konuda açtım ama yapacak birşey yok yeni anakart aldım daha sonrada sattım cihazı ama çok vakit geçirdim onla sabahtan akşama kadar wot cahillik gaming bilgisayar gibi kullanıyodum neyse fazla uzadı
 

Yeni konular

Geri
Yukarı