İsim değişikliği ÖSYM sürecinde sorun çıkarır mı?

sabahgunesi00

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler diliyorum. Ben bu sene YKS'ye gireceğim. Aynı zamanda üniversiteye yerleşmeden isim değişikliği yapmaya karar verdim. Şu an için geç kaldığım için isim değişikliğini sınavdan sonra yapmaya karar verdim. Sınava girip çıktıktan sonra ismimi değiştirsem tercih ve üniversiteye yerleşim sürecinde sorun çıkar mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler diliyorum. Ben bu sene YKS'ye gireceğim. Aynı zamanda üniversiteye yerleşmeden isim değişikliği yapmaya karar verdim. Şu an için geç kaldığım için isim değişikliğini sınavdan sonra yapmaya karar verdim. Sınava girip çıktıktan sonra ismimi değiştirsem tercih ve üniversiteye yerleşim sürecinde sorun çıkar mı sizce?
Durumu onlara bildirirseniz daha sağlıklı olacaktır. Sorun çıkmaz deriz çıkabilir kimse bunun garantisini veremez.

Yerinizde olsam işimi sağlama alıp ondan sonra bu işlere girerdim. Yerleştikten sonra ismimi değişitirip üniversiteye o sistemdeki ismin değişimi için başvuruda bulunurdum. Diğer türlü ne olur kestirmek güç çok üç bir durum bu.
bu konulara tam hakim değilim de isim değiştikten sonra yurtta üniversitede isim değiştirmek en önemlisi öğrenci kartında isim değiştirmek sıkıntı olmaz mı?

Yalnız isim değiştirmek o kadar kolay değil. Eğer net bir yanlışlık yoksa isminizde bazen başvurunuz kabul edilmeyebiliyor. Avukat, evrak fiyatları da cabası. Ama bana kalırsa üniversiteye yerleştikten sonra Ağustos sonu Eylül başı gibi yapmanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı