İşimi bırakmalı mıyım?

Shadow0001

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Acıbadem Hastanesi'nde eczane porteri olarak çalışıyorum. Günde 10 saat çalışıyorum, sabah 8'de mesai başlıyor ve 18'e kadar; cumartesi ise 8'den 14'e kadar yani haftalık 56 saat maaş olarak 20.700 alıyorum ve günde 2 saat mola hakkım olmasına rağmen kullanamıyorum. Bana eczane porteri olacağım söylenince ilaçları hastaneye taşımaktan sorumlu olacağım söylendi ama sonradan depoyu düzenlemek, saymak, eczane içindeki yüksek riskli ilaçları etiketlemek, folyoya sarılması gereken ilaçları sarmak, haftanın 3 günü gelen sevkiyatı kendi başıma depoya gitmesi gerekenleri götürmek ve eczaneye götürülmesi gerekenleri götürmek. Her saat 45 geçe eczaneden dozları alıp hastalara götürmek şeklinde işleri kendi başıma yapıyorum. Yakın zamanda Yemeksepeti marketten bir iş teklifi aldım depo işi ama 3 vardiya ve 9 kişi olacağız, tüm işi ben yapmayacağım, yol ve yemek dahil 24-25 bin veriyorlar, 8'de başlayan iş 2,30- 3 gibi bitiyor. İş yeri uzak değil hatta arada yürüyüş yaptığım bir mesafe yani her zaman otobüse binmek zorunda değilim. Brüt olarak 5000 TL bir primi var tabii bazı şartlar var, ayrıca fazla mesai saatlik 100-140 arası yani ayda 20 saat mesai yaparsam 2000 TL daha elime geçecek. Görüştüğüm kişi iyi, geçen bir ayda 30 bin TL kadar bir para cebime geçeceğini söyledi. Bugün içerisinde bir yanıt vermem gerekiyor, sizce kabul etmeli miyim? Kalıcı bir iş aramıyorum zaten yılın sonunda üniversite sınavına tekrar gireceğim ve aralıkta KPSS merkezi atamaya başvuracağım, kazanıp kazanamayacağımı bilmiyorum puanım yüksek değil ama zaten işe girme sebebim PlayStation almak ve bir oyuncu bilgisayarı masaüstü dizmek.

Bence kabul etmelisiniz şu an çalıştığınız işten daha mantıklı ve çok kalıcı bir iş olacağını söylemiyorsunuz zaten, daha yoğun da olsa daha fazla imkanınız var ve çalıştığınız yerde anladığım kadarıyla fazla çalıştırılıyorsunuz.

Bende istiyorum ama ailem karşı çıkıyor işimi çok hafife alıyorlar sürekli maden işçileri ile kıyaslıyorlar onlar böyle zorda şöyle zorda diye. Ayrıca 24-25 bin içerisnde yemek ve yol ücreti var ama yol zaten ayda 300 400 anca tutar kalanı bana kalıyor yemekte evden götürebilirm zamanım kalıyor.

Ailenizle kendi bildiklerice size aslında yardımcı olmaya çalışıyorlar fakat çalışacak kişi siz olduğunuz için herkesten ve her şeyden doğrusunu siz bilirsiniz ben sizin anlattığınızla yola çıkıyorum ve bu işi bırakıp yemeksepeti tarafındaki işe yönelmeniz şahsi fikrince daha mantıklı hem daha da fazla geliriniz olur.

Bu anne babalar niye milletle kıyas içerisindeler sürekli? İyilik düşünüyorlar ama fazla iyilikde bir yere kadar. Çalışan sensin, senin kararın. Çok fazla çalışıyorsun ve maaşında az gibi. Geç bence.

Dostum yapmak istersen her işi yaparsın ama kendine güveneniyorsan evinin en yakınındaki işlere bakmanı öneririm iş ne kadar zor olursa olsun iş evine yakın olunca yapıyosun bişekilde kendimden biliyorum.

Özel bir kurumda öğretmenim. Stajyer statüsünde girdiğim için 1 sene boyunca 5k maaş alacağım. Günde 10-11 saate varan mesai ve ara sıra verilmeyen haftalık 1 gün iznim var.

Asgari ücretli herhangi bir işte çalışabilirim ama CV doldurmak ve tecrübe kazanmak için bir sene katlanıyorum. Eğer yaptığınız iş size bir şey katıyorsa devam edin, yoksa kendinize daha iyi şartları olan bir iş bulun.

Eğer ailevi bir sorumluluğun yoksa ve evli değilsen, şu anda para kazanıp birikim yapmak oldukça mantıklı olabilir. İnsan evli ve sorumluluk sahibi iken bu riskleri pek alamaz. Türkiye’de akademik başarı genellikle uzun vadeli bir yatırım gibi duruyor; tabii ki okumak önemli ama herkesin bu yolu seçmesi gerekmiyor. Özellikle gençsen ve kısa vadeli hedeflerin varsa, hayatını biraz daha rahat hale getirmek, ileride daha sağlam adımlar atmanı sağlayabilir. Yemeksepeti'nden aldığın teklif, hem maaş açısından daha cazip hem de çalışma saatleri seni daha az zorlar. Kısa vadede sana kesinlikle daha fazla katkı sağlar diye düşünüyorum. Eğer akademik hedeflerin seni zorlamıyorsa, şu anda daha pratik bir adım atmak senin için mantıklı olabilir. Bu işin sana daha fazla para kazandırma ve birikim yapma fırsatı sunacağı kesin. Üstüne üstlük çalışma saatlerin esneyecek böylelikle gireceğin sınavlara daha rahat hazırlanabileceksin, insanın en büyük katili konfor alanıdır bunu unutma bazen konfor alanından çıkmak gerekir.

Bir de karar verirken 10-10-10 kuralını uygulamanı öneririm. Yani alacağın kararı 10 dakika, 10 ay ve 10 yıl sonrasını düşünerek değerlendirmek. Bu şekilde, hem kısa hem de uzun vadede ne hissedeceğini daha net bir şekilde görmüş olmanı sağlar.

Eğer mola hakkını bile kullanamıyorsan çık bahsettiğin işe gir. İnsancıl olmayan şartlar altında çalışıp kendini boşa yıpratma. Birden çok yerde çalışıp tecrübe kazanmak daha iyi.

Dostum yapmak istersen her işi yaparsın ama kendine güveneniyorsan evinin en yakınındaki işlere bakmanı öneririm iş ne kadar zor olursa olsun iş evine yakın olunca yapıyosun bişekilde kendimden biliyorum.
21 yaşındayım ve daha önce depo tecrübelerim oldu yoğun ortamlarda da çalıştım ama şu an çalıştığım yerde tüm yük bende benimle birlikte çalışan kimse yok, haftalık 56 saat çalışıyorum ve aldığım ücret çok düşük 20 bin diğer yerde yol ve yemek çıkınca 19 20 ediyor ama en azından yanımda başkaları olacak tek başıma tüm işlere koşturmayacağım ve zaten ocak sonrası asgari ücret zammından sonra maaşım iki yerde de artacak ama diğer yer daha mantıklı geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…