System agent ve analog IO değerini 40 üstüne çıkarmayın hocam analog IO değeride 0 da kalsın işlemcinizde yoksa. Diğer değerleri düşürürseniz sorun olmayacaktır şimdi.
Eski macun taşlaşmıştı. 5 liralık sürsem bile bence fayda etmeliydi. Ha 20 derece olmazdı da 5 derece falan fark ederdi.
100 liralık macunun 13.5 W/m-k ısı dağıttığına pek inanmıyorum.
System agent ve analog IO değerini 40 üstüne çıkarmayın hocam analog IO değeride 0 da kalsın işlemcinizde yoksa. Diğer değerleri düşürürseniz sorun olmayacaktır şimdi.
[30847.714651] msr: Write to unrecognized MSR 0x150 by intel-undervolt (pid: 124176).
[30847.714660] msr: See https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/tip/tip.git/about for details.
Çekirdek çıktımda bu şekilde bir hata alıyorum. Analog I/O'nun olmaması sebep oluyor olabilir mi? Ben uygulamanın abandoned olduğunu düşündüğüm için bu hatayı alıyor olduğumu düşünüyorum. İşlemcimde Analog I/O olup olmadığını bilmiyorum.
Kod:[30847.714651] msr: Write to unrecognized MSR 0x150 by intel-undervolt (pid: 124176). [30847.714660] msr: See https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/tip/tip.git/about for details.
Bi' sıfır yapıp deneyelim bakalım.Root olarak çalıştırmanız gerekiyor. Analog IO sıfırda kalsın.
undervolt 0 'CPU' -100
undervolt 1 'GPU' -100
undervolt 2 'CPU Cache' -100
undervolt 3 'System Agent' -35
undervolt 4 'Analog I/O' 0
Dediğiniz ayarları uyguladım. Formula 1 2020'de deneyeceğim bu ayarları. Bilgisayara zarar gelmemesi lazım, değil mi? Stress teslerinde çökmeyen değerlerde bu oyunda çökebiliyor.Bash:undervolt 0 'CPU' -100 undervolt 1 'GPU' -100 undervolt 2 'CPU Cache' -100 undervolt 3 'System Agent' -35 undervolt 4 'Analog I/O' 0
Bu değerlerle başlayın. Olursa ilk 3 değeri düşürerek devam edin.
Eki Görüntüle 1740346
Eren'i biliyorsunuzdur herhalde analog IO değerini de aynı şekilde 0 yapcakmışsın.![]()
Dediğiniz ayarları uyguladım. Formula 1 2020'de deneyeceğim bu ayarları. Bilgisayara zarar gelmemesi lazım, değil mi? Stress teslerinde çökmeyen değerlerde bu oyunda çökebiliyor.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.