Isınan dizüstü bilgisayara ne yapılır?

Eski macun taşlaşmıştı. 5 liralık sürsem bile bence fayda etmeliydi. Ha 20 derece olmazdı da 5 derece falan fark ederdi.

100 liralık macunun 13.5 W/m-k ısı dağıttığına pek inanmıyorum.

İnanmayabilirsiniz, ama gerçek ısı iletkenliği MX-4'ten daha yüksek. Forumda buna dair bir konu halihazırda bulunur.
Kalitesiz macun ile kaliteli macun arasında fark laptoplar için dağlar kadardır. Ben laptopu donanım işlerinde acemi iken tamirciye fan temizliği ve termal macun değişimi için götürmüştüm. Adam resmen 0.50wmk Hadron termal macun sürmüş idi. GPU 105 derecelere çıkıp kendisini %99 downclock yapıyordu. Ardından ise Maxtor CTG9E alıp YouTube'dan videosunu açıp PC'ye kendi termal macunumu sürdüm. Şu an gayet stabil. Kaldırabileceği en ağır oyunda bile 85 derece, stress testinde ise 83 derecelerde. İşlemci ise 70-80 derecelerde gezmekte. Tabii karar sizin.

Son düzenleme:
System agent ve analog IO değerini 40 üstüne çıkarmayın hocam analog IO değeride 0 da kalsın işlemcinizde yoksa. Diğer değerleri düşürürseniz sorun olmayacaktır şimdi.

1681507491405.png

System agent ve analog IO değeri bu şekilde olursa çözülür belki.

System agent ve analog IO değerini 40 üstüne çıkarmayın hocam analog IO değeride 0 da kalsın işlemcinizde yoksa. Diğer değerleri düşürürseniz sorun olmayacaktır şimdi.

Çekirdek çıktımda bu şekilde bir hata alıyorum. Analog I/O'nun olmaması sebep oluyor olabilir mi? Ben uygulamanın abandoned olduğunu düşündüğüm için bu hatayı alıyor olduğumu düşünüyorum. İşlemcimde Analog I/O olup olmadığını bilmiyorum.
Kod:
[30847.714651] msr: Write to unrecognized MSR 0x150 by intel-undervolt (pid: 124176).
[30847.714660] msr: See https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/tip/tip.git/about for details.

Çekirdek çıktımda bu şekilde bir hata alıyorum. Analog I/O'nun olmaması sebep oluyor olabilir mi? Ben uygulamanın abandoned olduğunu düşündüğüm için bu hatayı alıyor olduğumu düşünüyorum. İşlemcimde Analog I/O olup olmadığını bilmiyorum.
Kod:
[30847.714651] msr: Write to unrecognized MSR 0x150 by intel-undervolt (pid: 124176).
[30847.714660] msr: See https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/tip/tip.git/about for details.

Root olarak çalıştırmanız gerekiyor. Analog IO sıfırda kalsın.

Size conf ayarlarını atayım onları deneyin.

Bash:
undervolt 0 'CPU' -100
undervolt 1 'GPU' -100
undervolt 2 'CPU Cache' -100
undervolt 3 'System Agent' -35
undervolt 4 'Analog I/O' 0

Bu değerlerle başlayın. Olursa ilk 3 değeri düşürerek devam edin.

1681507932913.png

Eren'i biliyorsunuzdur herhalde analog IO değerini de aynı şekilde 0 yapcakmışsın. :)

Bash:
undervolt 0 'CPU' -100
undervolt 1 'GPU' -100
undervolt 2 'CPU Cache' -100
undervolt 3 'System Agent' -35
undervolt 4 'Analog I/O' 0

Bu değerlerle başlayın. Olursa ilk 3 değeri düşürerek devam edin.

Eki Görüntüle 1740346

Eren'i biliyorsunuzdur herhalde analog IO değerini de aynı şekilde 0 yapcakmışsın. :)
Dediğiniz ayarları uyguladım. Formula 1 2020'de deneyeceğim bu ayarları. Bilgisayara zarar gelmemesi lazım, değil mi? Stress teslerinde çökmeyen değerlerde bu oyunda çökebiliyor. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı